LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Skrällen i nya Idol – SVT-profilen blir ny programledare

29 aug, 2017 
Malin Ljung
Under tisdagsförmiddagen presenterade TV4 en ny programledare. Pär Lernströms nya sidekick blir tidigare SVT-profilen Gina Dirawi.
Annons

TV4 satsar fullt ut på nya säsongen av “Idol”. Förutom ny jury presenterade de under tisdagsförmiddagen en sprillans ny programledare. Nämligen tidigare SVT-profilen Gina Dirawi, 26.

Hon kommer att vara sidekick till programledaren Pär Lernström, 36.

I en livesänd presskonferens på Facebook, ledd av David Hellenius, 43, togs Gina Dirawi in på scen. Hon avslöjade att det här faktiskt inte är första gången TV4 försökt att locka över henne till programmet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag har fått förfrågan genom åren så har jag tackat nej. Men sen kom frågan igen, säger hon till Hänt TV och fortsätter:

– Det är något med tiden vi lever i idag. Det är svårare än någonsin att slå igenom och att göra ett avtryck. Trots att alla egentligen kan bli kända. Så jag tror att följa unga människor i den processen känns väldigt intressant, säger Gina.

Gina Dirawi ny programledare för Idol: "De ratade mig när jag var barn"Brand logo
Gina Dirawi ny programledare för Idol: "De ratade mig när jag var barn"

Pär Lernström berättar att han från första stund varit positivt inställd till att få en sidekick, och framför allt tack vare att det är just Gina som han sedan tidigare hyser stor respekt för.

Annons

– Det här dök upp och jag kände att vill hon, då är det helt fantastiskt. Jag tycker att Gina är utan tvivel en våra absolut bästa programledare i det här landet. Så att få jobba med henne kommer ju bli superroligt, jag är mest orolig för hur jag kommer framstå, säger han.

– Jag hoppas att vi gör ett bra jobb. Jag ser fram emot att jobba med Pär. Han känns som en okomplicerad människa, säger Gina.

Gina Dirawi har trots sin unga ålder redan ett imponerade cv som programledare. Bland annat har hon varit programledare för Melodifestivalen hela tre gånger, hon har lett Grammisgalan två gånger, haft det egna SVT-programmet “Ginas show” – samt varit SVT:s värd på julafton 2016.

2012 och 2013 utsågs hon dessutom till Sveriges bästa kvinnliga programledare under Kristallengalan.

FOTO: Ibl

Annons