Skrällen – Anders Borg hyllas efter grova snedsteget

Anders Borg har hamnat i grovt blåsväder efter att han ska ha visat könsorganet och kallat kvinnor för "hora" och "slampa" på en skärgårdsfest med många höguppsatta människor på gästlistan. Trots det grova snedsteget hyllas han till skyarna av sina vänner och fans.

Ex-ministern Anders Borg, 49, har hamnat i blåsväder. På en privat fest i Stockholms skärgård förra veckan ska han enligt källor till Aftonbladet ha uppträtt riktigt illa. Det ska ha varit vid 23-snåret på kvällen som han började bli märkbart berusad.

– Jag vet inte vad han drack. Men det var mycket i alla fall, säger en festdeltagare som vill vara anonym till tidningen.

Enligt uppgiftet ska Anders ha visat sitt könsorgan för de andra gästerna samt tagit de andra männen i skrevet och velat jämföra storleken på deras könsorgan. Kvinnorna fick sig också en känga, dem ska han ha kallat för bland annat “slampa” och “hora”.

Källan anger att Anders sedan blev ännu mer upprörd efter att han tilldelats en sovplats i en av stugorna istället för i värdens hus. Då ska han ha börjat bete sig aggressivt och hotat värden, samt en kvinna som bad honom att lugna ner sig.

– Han var väldigt full och väldigt förbannad. Han betedde sig oerhört illa. Det var mycket obehagligt att se, säger en gäst till tidningen.

På festen var det ett 60-tal personer, varav flera barnfamiljer. Bland gästerna fanns flera personer med höga positioner.

Under fredagsmorgonen publicerade Anders ett inlägg på sitt Facebook-konto där han menar på att han fick en blackout:

“Jag var på fest i helgen och drabbades av en blackout. Jag dricker inte mer än de flesta men har varit under hård press de senaste månaderna och det måste ha tagit ut sin rätt.”

Han ber om ursäkt till de som närvarade på festen.

“Jag har fått höra i efterhand att jag betedde mig mycket olämpligt. Jag vill uppriktigt be om ursäkt till de närvarande som tog illa vid sig. Känner stor besvikelse och ånger över mitt beteende.”

Responsen på Anders snedsteg är dock oväntat mild. I kommentarsfältet på hans inlägg är tonen genomgående positiv. Han hyllas av vänner, kollegor och fans.

“Att fela är mänskligt, att som offentlig person erkänna det är både modigt och stort”, skriver en.

“All heder till dig!!! Så gör en gentleman!!”, skriver en annan.

Fästmön Dominika Peczynski, 46, har också kommenterat inlägget.

“Jag älskar dig Anders, vet att det inte var ditt rätta jag som visade sig”

LÄS OCKSÅ: Dominikas hemliga kärleks- uppladdning med Anders Borg

LÄS OCKSÅ: Dominika avslöjar sanningen om kärleksringen

Foto: IBL

Senaste nytt