LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Siw Malmkvist om att åldras – besöken på äldreboendet: ”En tankeställare”

11 apr, 2024 
Siw Malmkvist är 87 år gammal men fortsätter att spela för sina fans! För Hänt berättar hon om hur det är att uppträda på äldreboenden.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Siw Malmkvist om saknaden efter sambon Fredrik Ohlssons bortgångBrand logo
Siw Malmkvist om saknaden efter sambon Fredrik Ohlssons bortgång

Siw Malmkvist, 87, är en folkkär schlagersångerska och skådespelare med en lång och gedigen karriär bakom sig. Men än idag fortsätter hon med sina framträdanden.

När Hänt träffade Siw under en längre tv-intervju berättar hon om sin senaste upptäckt, nämligen att spela på äldreboenden!

Siw Malmkvist om att uppträda på äldreboenden

Jag har läst att du får en del erbjudanden från äldreboenden?

– Ja! Oja, jajamän! Det är jättetrevligt och roligt ska jag säga dig. För de som är där, de har följt mig enda sedan början. De kan alla mina låtar!, säger Siw och fortsätter:

– Första gången jag skulle göra det så tänkte jag att det bara är gamla människor som skulle vara där, dementa allihop. Men nu ska du få höra, jag tror ta mig fanken att jag var äldst där! Det var sån tankeställare! De var glada, de sjöng med, de var inte alls dementa. Den som var mest dement, det var jag!, säger hon skämtsamt och skrattar.

Siw Malmkvist om att flytta in på ett äldreboende: ”Nej! Nej!”

Så tanken är bara att du spelar på äldreboenden, inte att du skulle flytta in på ett?

– Nej! Nej!, utbrister Siw och fortsätter:

– Nej, jag ska underhålla jag. Ibland sjunger jag inte så mycket utan jag babblar mest och berättar, och det tycker de om! Förra gången jag gjorde det så satt en dam allra längst fram, en vithårig söt tant. Hon var 103 år gammal! Och sjöng med! Nej du, det var för roligt.

FOTO: Olle Sporrong/Expressen/TT / Elin Jonasson

Annons