LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Siw Malmkvist, 85, talar ut om tunga sjukdomsbeskedet: ”Inte som det var förr”

17 nov, 2022 
AvJonna Lawaetz
Siw Malmkvist
Siw Malmkvist är en av Sveriges mest folkkära artister och skådespelerskor.
Efter sjukdomstiden talar hon ut om den svåra tiden.
Annons
Siw Malmkvist om sjukdomskampen i ”Så mycket bättre”Brand logo
Siw Malmkvist om sjukdomskampen i ”Så mycket bättre”

Den folkkäre schlagersångerskan och skådespelerskan Siw Malmkvist, 85, har en lång och gedigen karriär bakom sig. Hon slog igenom redan som 23-åring när hon vann Melodifestivalen med låten Augustin. Sedan dess har det varit en spikrak karriärsresa för sångerskan.

Siw Malmkvist tvingades lämna inspelning på grund av sjukdom

Sommaren 2021 var Siw en av artisterna som fick äran att ta färjan från fastlandet med destinationen inställd på herrgården Grå gåsen på Gotland, för att spela in Så mycket bättre. Men resan fick inte det utfall som Siw önskat. Redan efter tre dagar på herrgården började Siw få känningar i halsen och kände sig småkrasslig. Vilket resulterade i att hon uteblev från middagen och även lunchen dagen därpå.

Annons

– Jag hade inte känt av det alls. Det är bara en vanlig förkylning, men jag var så hes och skulle ju sjunga. Det var lika bra att lämna. Jag ville inte smitta de andra, då hade det blivit bekymmer, sa hon till Aftonbladet då.

Vid tiden bekräftade både Siw och den medicinska personalen att det inte var covid-19 hon råkat ut för, utan att det bara var en vanlig förkylning.

– Jag har haft covid, har fått båda mina vaccindoser och har antikroppar. Så det är absolut inte något sådant, berättade hon för Aftonbladet.

Tuffa tiden efter sjukdomen

Trots att det bara var en förkylning som gjorde att hon tvingades lämna Så mycket bättre, råkade sångerskan ut för covid-19 en tid innan inspelningen. Till Kurera har hon tidigare berättat om sjukdomstiden.

Annons

– Jag var inte särskilt sjuk, hade bara 38,5 graders feber. Men jag hade en jäkla hosta och så tappade jag en hel del hår efter ett tag. Det har kommit tillbaka nu, men i någon konstig form, inte som det var förr. Jag har alltid varit lockig, men nu har det blivit ett slags korkskruvar som jag hade när jag var liten. Och så hade jag klåda på huden som jag blev tokig på, sa hon till Kurera.

Hon konstaterar att tiden efteråt var värre än själva sjukdomen.

– Det var en trötthet som jag aldrig har upplevt. Och det höll i sig länge.

FOTO: Alex Ljungdahl/Expressen/TT

Annons