Simon Weidersjö om kärlekskraschen efter polyamorösa förhållandet

Simon Weidersjö.

Simon Weidersjö har tidigare varit öppen med att han är polyamorös.
Nu berättar han om sin tidigare relation som han hade med två tjejer.
– Svartsjukan dök upp, säger han.
Här är alla deltagare i Paradise Hotel
Slå på ljud

SSimon Weidersjö var en av de första profilerna som gjorde entré i Paradise hotel tidigare i höst. Dessvärre var han tvungen att lämna paradiset efter en nervkittlande parceremoni, men trots hans korta tid inne i huset hann han skapa många starka reaktioner.

En sak han varit öppen med sedan han klev in på hotellet är hans erfarenhet av polyamorösa förhållande. I hans intro till reality-serien berättar han:

– Det har hänt förr i tiden att jag har varit kär i flera tjejer samtidigt. Och det uttrycket kallas ju att vara polyamorös och det är något som jag är.

När han under torsdagen gästade Anna Pankova och Kristian Täljeblads podcast Paradise hotel-podden berättade Simon att han varit i en relation med två tjejer samtidigt, men att det dessvärre inte slutade så bra.

Simon Weidersjö

Simon Weidersjö om svartsjukan i tidigare relationen

Det är när Kristian frågar om hans erfarenheter av polyamorösa relationer som Simon berättar att han under en period dejtade två tjejer samtidigt. Han berättar att trivdes väldigt bra i det, men att det tyvärr inte varade så länge som han själv hade önskat.

– Vi festade väldigt mycket tillsammans och vi hade fett kul allihopa. Vi började gillade varandra och började festa mer, och sen började jag umgås mycket med de separat också. Vi började tycka om varandra fett mycket och de började också tycka om varandra. Så vi började umgås och jag började gilla de mer och mer och de började gilla mig. Vi kände en extrem attraktion till varandra, säger han.

Men det som till en början såg ut att gå så bra skulle plötsligt ta en helt annan vändning. Det var när ena tjejen inte kunde äta middag med Simon och han istället frågade den andra tjejen om hon ville ses som svartsjukan tog över.

– Hon kunde inte så då ringde jag andra tjejen. Så vi går en promenad längs Djurgården och så lägger vi upp någonting på story och då blev det andra tjejen lite svartsjuk. Det är nog ofta där man hamnar, säger han.

När Kristian hör honom berätta säger han att det för honom inte var så oväntat att svartsjukan tillslut skulle dyka upp, och frågar Simon om han tror att det faktiskt kan funka på riktigt. Och där är Simon övertygad.

– Jag tror det och grundstenarna till det är ju såklart öppenhet, ärlighet och acceptans. De värdegrundarna är viktiga om du ska ha polyamoröst förhållande.

FOTO: TT/LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet

LÄS OCKSÅ: Simon Weidersjö om bråken i Paradise hotel – som tittarna inte får se

LÄS OCKSÅ: Därför känner du igen Simon Weidersjö i Paradise hotel 2020

FRÅN FÖRSTASIDAN