LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Camilla Läckberg och Simon Skölds pengauppgörelse – så delas miljonerna

04 jan, 2024 
Linn Seipel
camilla läckberg simon sköld
Camilla Läckberg drar in storkovan och står för det mesta i hennes och maken Simon Skölds vardag.
Nu talar hon ut om hur paret fördelar miljonerna enligt äktenskapsförordet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här imiterar Camilla Läckberg manliga kändisen – dissen mot Måns ZelmerlöwBrand logo
Här imiterar Camilla Läckberg manliga kändisen – dissen mot Måns Zelmerlöw

Författaren Camilla Läckberg, 48, och MMA-fightern, Simon Sköld, 36, har varigt gifta i sex år och ett par ännu längre. Tillsammans har de dottern Polly, 7, men Simon är också bonuspappa till barnen Charlie, 12, Meja, 19, och Wille, 21, som Camilla har från tidigare förhållanden.

Att pengarna rullar in i hushållet är ingen hemlighet. Camilla hamnade med sin debutroman Isdrottningen nyligen på Times lista över de 100 bästa deckarna genom tiderna. Och på sina 20 år som verksam författare har hon sålt närmare 40 miljoner böcker i hela 60 länder.

Camilla Läckbergs största rädsla: ”Att mina barn ska bli bortskämda rikemansungar”

Men något som är viktigt för henne är att ingen i familjen glider på någon räkmacka för det. Camilla har vid flera tillfällen uppmärksammats för sina uppfostringsmetoder där hon trots sina rikedomar försöker lära sina barn värdet av pengar.

Annons

– Att mina barn ska bli bortskämda rikemansungar är en av mina största rädslor, berättar hon i en intervju med Nordea-banken, varpå de frågar hur hon gör för att det inte ska bli så. Camilla svarar:

– Kollar på Lyxfällan med dem. Det kan man skratta åt, men det har faktiskt varit den bästa utbildningen. Sedan har de alltid tvingats extrajobba och vi har heller aldrig öst på dem prylar. Däremot prioriterar jag att äta gott, resa och bo väldigt bra.

Något paret inte heller hymlar med. På bara några år har Camilla och Simon köpt ett nytt landställe i Sverige, en porsche och ytterligare ett lyxhus – denna gång i Spanien.

Camilla Läckberg och Simon Skölds äktenskapsförord – så fördelar de ekonomin

I samma intervju med Nordea-banken berättar Camilla om hur den ekonomiska fördelningen ser ut mellan henne och Simon, som ju rimligtvis tjänar betydligt mindre.

Annons

– Dels har vi äktenskapsförord så att det jag kom in med är mitt. Dels har vi inte gemensam ekonomi, utan separata konton. Sen står jag för resorna och det mesta i vardagen. Men det blir jättekonstigt att leva ett liv utan kostnader, därför har vi kartlagt vad en normal kostnad för en människa är i månaden – den summan sätter Simon in till ett konto som ska gå till vår dotter senare i livet.

Camilla verkar således varsam såväl som generös med sina pengar.

– Jag har inget behov av att lägga pengar på hög och vara rikast när jag dör. Jag satsar på livsglädje här och nu för mig och min familj.

FOTO: TV4 / TT

Annons