min mamma din pappa 2023

Sigrid Åhs om relationen till Mathilda efter Min mamma, din pappa

Mathilda och Sigrid Åhs

Mathilda Segerstad lämnade Min mamma, din pappa när Sigrid Åhs klev in.
Nu berättar Sigrid om det tittarna inte fick se – samt hur relationen ser ut idag.
– Det kan ju varit en sak som får bägaren att rinna över, säger Sigrid till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Stel stämning uppstår i Min mamma, din pappa
0:38

Efter reklamen: Stel stämning uppstår i Min mamma, din pappa

(0:38)

Slå på ljud

Några timmar efter att Sigrid Åhs, 49, checkat in på Villa kärleksudden i Min mamma, din pappa valde Mathilda Segerstad, 47, självmant att lämna programmet.

Mathilda har tidigare berättat för Hänt att Sigrids entré däremot inte var anledningen till att hon lämnade, även om programmet är vinklat så.

– Jag hade bestämt mig innan faktiskt, sa då Mathilda och förklarade att beslutet hade fattat någon dag tidigare.

Sigrid Åhs om scenerna som tittarna inte fick se i Min mamma, din pappa

När Hänt når Sigrid berättar hon om sina tankar kring att kliva in i programmet några dagar senare än de andra.

– Jag upplevde inte det riktigt så starkt som när man ser det utifrån som när man var i det. Eftersom det var så mycket att ta in när man kom in. Både med miljön men också alla människorna, man ville prata med både männen men också kvinnorna för att skapa en relation, säger Sigrid.

Upplevde du att Mathildas avhopp skulle ha med dig att göra, fick du den känslan?

– Anledningen till att hon lämnade när jag var där tyckte jag inte framgick speciellt tydligt. Jag kom in och försökte lärde känna folk, hon sa då att hon inte mådde jättebra. Hon hade huvudvärk och så där, jag tänkte att det inte var så konstigt för alla är vi människor och att man har huvudvärk är inget konstigt, säger Sigrid och fortsätter:

– Det var inga konstigheter men mer att det hade varit roligt om jag hade fått mer tid att prata med henne. Men så kom det då från ingenstans att hon skulle lämna och då kände jag mest att hon kanske tyckte det blev lite mycket. Det är ju en påfrestning att leva med andra människor, anpassa sig hela tiden och vara övervakad som man är hela tiden. Hon tyckte väl att hon hade fått nog nu, nu tycker hon att det räcker.

Sigrid om relationen till Mathilda idag – kontakten efter inspelningen

Sigrid påpekar att Mathilda dock hade tillbringat mycket tid med Jesper Andersson och att Sigrids dejt med Jesper kanske ändå hade något med beslutet att göra.

– Jag tänkte aldrig att det faktiskt skulle bero på mig personligen. Det är sådana tankar som mer har kommit i efterhand att hon kanske hade något typ av intresse för Jesper och när han la lite fokus på mig kanske hon tyckte det inte var schysst gjort. Eller hur hon nu upplevde det, det kan ju vara flera olika orsaker tänker jag till varför hon valde det. Det kan ju varit en sak som får bägaren att rinna över.

Har du och Mathilda någon kontakt idag?

– Ja vi pratar. Vi pratar inte muntligt men vi har skrivit lite och det är en god stämning mellan oss.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN