LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bonde-Sigrids tuffa modellår med Claudia Shiffer

16 nov, 2016 
AvJohanna Bladh
Som 15-åring jobbade hon i den glammiga modellvärlden med Claudia Shiffer. För Hänts Johanna Bladh berättar Sigrid Bergåkra om de tuffa årens ohälsosamma ideal.
Annons

Jag har svårt att föreställa mig tv-aktuella Sigrid som glamorös modell där hon står och skyfflar hästbajs i en provisorisk, blåsig stallbox utanför hästmässan Elmia i Jönköping.

Allt började för 28 år sedan, när hon bara var 15 år.

– Jag började på Stockholmsmässan och sen var jag med i en tävling arrangerad av Damernas Värld. Nu i efterhand kan jag se att det var modigt att ställa upp, säger hon och smiter bakom hästens rumpa för att komma åt boxens hörn.

Sigrid reste till Tyskland och blev signad av en agentur. Men det var mer jobb än hon först trott.

– Det är lika mycket slit som i hästbranschen, många timmar försvinner åt sånt du inte ser, det är jättemycket fix innan en tagning.

I samma agentur jobbade Claudia Shiffer, idag känd modell och entreprenör.

– Vi delade korridor, det var väldigt roligt. Hon är en jättehärlig, sprallig tjej och driven redan då.

Fick ni ha mycket killar på rummet?

Annons

– Fick och fick, det fick vi kanske inte..

Sigrid skrattar hemlighetsfullt och fortsätter:

– Det är en hård bransch, du måste sova och äta för att orka, så vi var inte så busiga. Såhär i efterhand kan jag ångra att jag inte var mer busig.

sigrid-bonde

 

Medan hon knäpper den marinblå vindjackan längre upp i halsen och rättar till den ljusgrå scarfsen berättar hon om lättnaden att hon varken såg droger eller speciellt vilda fester. Däremot kände hon av de ohälsosamma kroppsidealen.

– Det var hårda ideal. Man skulle vara smal och lite längre. Jag var ganska tunn, så det var inte problemet, men däremot var jag ganska kort. De kallade mig ”Die Kleine” som betyder ”Den Lilla” på tyska.

Hennes korta längd gav henne färre uppdrag.

– Det var svårare att få de roliga uppdragen, de på modemässorna. Jag blev inte bokad på samma sätt.

Beslutet att lämna modellbranschen kom när hon kom in på ridskole-utbildningen.

– För mig är det helt enkelt viktigt att kroppen ska gå att använda, den ska vara i bra form. En vacker människa behöver inte ha en speciell storlek.

Foto: IBL, Stella

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons