TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Shirley Clamps ord om pappans stora svek: ”Hur kan man”

17 okt, 2020 
AvLovisa Ström
Shirley Clamp Klassfesten
Shirley Clamps pappa lämnade familjen innan hon ens var född.
I Klassfesten öppnar hon nu upp om det stora sveket.
– Hur kan man, säger hon.
Annons
Shirley Clamps nya kärlekslyckaBrand logo
Shirley Clamps nya kärlekslycka

I kvällens avsnitt av Klassfesten är det superstjärnorna Erik Gadd och Shirley Clamp som ska sättas på plats. Tillsammans med Renée Nyberg går de hela vägen tillbaka till deras skoltid för att ta en titt på betygen, prata minnen, testa deras kunskaper och höra vad deras gamla vänner har att säga om dem.

Shirley växte upp i Viskafors med sin mamma Anita och storasyster Tanja, och i programmet beskriver hon den lilla familjen som en riktigt stark trio. Men trots att Shirleys relation med sin syster och mamma är något som hon håller väldigt kär, är det faktum att hennes pappa lämnade de något som fortfarande påverkar henne väldigt mycket.

Shirley Clamps ord om pappans svek

Shirleys pappa lämnade familjen redan innan hon hade kommit till jorden, och i Klassfesten berättar hon om hur det påverkat henne nu i vuxen ålder.

– När jag själv fick barn började jag tänka lite mer på det, liksom ”hur man man lämna sina barn?". ”Varför reagerar jag som jag gör i vissa sammanhang? Kan det vara för att jag är rädd att bli lämnad?”, berättar hon innan hon fortsätter:

– Så många tankar kom först när jag blev ganska gammal, men under uppväxten så upplevde jag inte att jag tänkte på det för jag har alltid varit mammas tjej.

Annons

När Renée frågar om hon har haft någon kontakt med sin pappa under uppväxten säger hon att de träffades lite då och då i början, men att han senare lämnade landet.

– De första tio åren så var det att man träffade honom när han bodde i någon stad i Sverige med en ny flickvän. Och då gjorde man ju liksom roliga grejer med honom och henne. Man käkade på pizzeria och kinarestaurang och gick på Holiday on Ice. Det var ju liksom exotiskt, säger hon innan hon lägger till:

– Men sen så drog han till Australien och sen har han aldrig bott i Sverige.

Shirley Clamp om relationen till mamman

Det är på senare år när hon själv har fått barn som Shirley har insett vilka uppoffringar hennes mamma faktiskt gjort för Shirley och hennes syster.

– Hon har betytt så mycket och det upptäcker man ju också när man blir äldre, för man kan ju vara så irriterad och arg på sin kära mor. Men när man själv får barn och blir äldre inser man ju vilket jobb hon gjort, förklarar hon.

Annons

Hon berättar att hennes mamma har behövt kämpa mycket för att ta alla olika roller i familjen, och för att få det att gå runt både ekonomiskt och med alla känslostormar som Shirley berättar att hon och hennes syster hade.

– Så lika mycket som vi har bråkat, lika mycket så älskar vi ju varandra. Vi är faktiskt ganska starka, säger hon om sin mamma avslutningsvis.

FOTO: TV4

Annons