Artikeln innehåller reklamlänkar

Shirley Clamp talar ut om tuffa tiden efter uppbrottet: ”Fy fasen..."

Två år har gått sedan Shirley Clamp, 45, separerade med Daniel Ottosson. Nu berättar hon för Hänt om känslorna efter uppbrottet.

2016 tog kärleken slut mellan Shirley Clamp, 45, och Daniel Ottosson efter 14 år tillsammans. Nu, två år senare, har Shirley lyckats ta sig ur den jobbiga tiden. Men det var inte helt lätt. Åren har kantats av sorg, grubbel och viljan att hitta tillbaka till livsglädjen.

Det var efter att de båda varit på vännen Sonja Aldéns, 38, vigsel för fyra år sedan, som de förstod att det inte längre fanns något att bygga på.

– Det var så mycket kärlek på det där bröllopet och när vi sa det så tittade vi på varandra och sa att vi aldrig kommer få det där, varför vara så hårda mot varandra. Bättre att lämna och inse sanningen, berättade Shirley till Hänt kort efter uppbrottet.

Annons:
Här är ett av sommarens mest romantiska kärleksarmband (länk till Aller media shop)

Kärleken övergick till vänskap och då var det inte längre lönt att leva tillsammans. I dag tycker Shirley att de gjorde rätt val.

– Vi var ju typ kompisar i tre år innan vi flyttade isär. Vi insåg liksom att vi nog inte ska bo ihop. Då kan jag lika gärna bo med någon annan kompis, skrattar Shirley.

Separationen var tuff för Shirley som efter uppbrottet genomgick en depression. Under åren har hon lyckats upprätthålla sin roll som artist och mamma – men inte mycket mer än så.

– Det var ju skitjobbigt. Separationer är ju jävligt tuffa. Det är ju en förändring som man måste gå igenom och det är ju allt från att sälja hus – fy fasen vad det är tråkigt – och flytta och dela upp grejer. Jag rekommenderar verkligen inte det. Kan man in i det sista hålla kvar vid varandra så tycker jag man ska försöka.

I dag känner hon att bitarna äntligen har börjat falla på plats igen. Som terapi började hon skriva låtar, vilket hon länge haft svårt för på grund av situationen som hon och Daniel befann sig i.

– Jag hade inte skrivit på några år för att det var mycket grubbel i huvudet. Jag får inte ut rätt saker då. Sedan nu när man känner att man börjar se ljus och hopp och inser att ”det är klart att inte vi ska vara ihop, han är ju en kompis”. Då var det lättare att börja skapa. Det känns som att nu börjar resten av livet.

Efter separationen var jakten på kärleken inte på tapeten, men nu är Shirley inte rädd för att möta nästa man i sitt liv.

– Allting kan hända. Jag lämnar inga dörrar stängda nu, men jag har inte letat. Kommer den så kommer den. Jag är långsam och inte den som kastar mig in och chansar. Men när det väl börjar bli att jag känner mig redo då går jag ju all in. Så den personen som är med mig när jag går all in får akta sig. Då blir han kvar, skrattar hon.

LÄS OCKSÅ: Shirley Clamp akut till sjukhus – efter mystiska symtomen: ”Risky business”

LÄS OCKSÅ: Sno kändisarnas knep till att behålla brännan – hela sommaren

Foto: IBL

SENASTE NYTT!