LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Shirley Clamp: "Jag behövde en remiss till en psykolog"

29 mar, 2017 
AvOla Brising
Förra vintern separerade sångerskan från sambon sedan 14 år, Daniel Ottosson. I "Cancerpodden" berättar hon hur KBT-terapi hjälpte henne ut ur depressionen.
Annons

Shirley Clamp, 44, gästade nyligen Anna Benson, 33, i “Cancerpodden” och beskrev hur hon alltid haft svårt att säga nej vilket ledde till en depression. Sångerskan orkade inte ens fika med sina kompisar eller gå och träna och sökte hjälp.

– Det var min räddning. Jag gick till vårdcentralen först och då gissade min husläkare att jag behövde en remiss till en psykolog, berättar Shirley.

Shirley Clamp gick in i en svår depression, men fick hjälp med KBT-terapi.

Hon uppvisade symptom på stress, oro och prestationsångest och råddes att testa kognitiv beteendeterapi:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det fick mig att inse att jag behöver inte gå med på allt eller vara alla till lags eller vara omtyckt av alla. Det tog ett tag att förstå. Det är inte farligt att säga nej.

För ett drygt år sedan separerade Shirley Clamp och Daniel Ottosson som hon har dottern Vilja med.

Förra vintern separerade Shirley även från sin man sedan 14 år, Daniel Ottosson, 41, som hon har dottern Vilja, 8, med.

Annons

– Det fanns ingen kärlek kvar, vi var inte rädda om varandra, frågade inte hur vi mådde och körde vårt eget race. Rent mentalt har vi inte varit ett par på flera år men nu bor jag kvar i huset och Daniel hyr en lägenhet, berättade sångerskan för Hänt i fjol.

Hon rekommenderar alla som mår dåligt att söka hjälp:

– Det har hjälpt mig så mycket. Om jag hamnar i samma beteende som förut så har jag en liten varningsklocka så jag märker vad som är på väg att hända. Och då har jag ju knep från KBT:n i hur jag ska tänka för att för att ta mig ur det.

Shirley håller på att flytta ut ur huset och förklarar:

– Jag står ju precis och packar ner hela mitt hus. Men tack vare psykologen har jag fått boosta mina energier och fått de dåliga tankarna att inte stanna kvar… Tack vare det känns det ändå hoppfullt att öppna en kartong och packa ner ens liv och flytta till en annan adress. Hade flytten kommit under depression kan jag inte svara på hur det hade varit.

Foto: IBL

Annons