Selena Gomez om vännens fina gåva: "Handlade om liv eller död"

Selena Gomez om vännens fina gåva: "Handlade om liv eller död"

När Selena Gomez hälsa nyligen blev allt sämre, ställde hennes vän Francia Raisa upp – hon donerade sin njure till sångerskan.

Artisten Selena Gomez, 25, lider av sjukdomen “Lupus” och har genomgått flera omfattande behandlingar sedan hon fick diagnosen för fem år sedan.

I september genomgick stjärnan en njurtransplantation. Njuren fick hon från vännen Francia Raisa.

– Hon gav mig den ultimata gåvan genom att donera sin njure till mig, skrev Selena Gomez då på Instagram.

Annons:
Bli fräscht sommarbrun i höstrusket – lyxiga self tan produkter till 20% rabatt med koden ”Idol”

Nu berättar Selena Gomez om sjukdomen och vägen till att få en ny njure.

– Jag hade artros, mina njurar slutade fungera, jag försökte fokusera på att bara fortsätta framåt, säger Selena Gomez i en intervju i tv-programmet Today.

När Selena bara var några några veckor från att tvingas börja med dialys, berättade hon om den långa processen att få en ny njure från sin vän Francia Raisa. Francia erbjöd sig genast att testa sig för att se om hon kunde donera en njure.

Hon genomgick omedelbart flera tester och det visade sig att hon kunde ge sin njure till sångerskan. När det var dags för operationen höll de varandras händer. För Francia gick operationen bra, men för Selena Gomez blev situationen snabbt allvarlig.

Läs också: Första bilderna på Selena och Justin cykeltur

– Jag kommer ihåg att jag vaknade upp två timmar efteråt. Jag såg min mamma och min styvpappa och jag mådde okej, jag mådde bra. Jag fick träffa dig (Francia, reds anm) och säga att jag älskade dig och sedan togs jag till mitt rum. Jag försökte somna och mitt i det började jag hyperventilera. Det var så smärtsamt, berättar Selena Gomez.

Hennes njure höll på att vända sig i hennes buk och hon fick genomgå ännu en lång operation som gick bra. Efteråt ville Selena bara vara med sin vän och ordnade därför ett rum där hon och Francia Raisa kunde vara tillsammans.

I Today frågar programledaren Savannah Guthrie om Selena Gomez tycker att Francia räddade hennes liv. 

– Ja, för det var det hon gjorde. Det är bara så. Jag kom till en punkt där det handlade om liv eller död, säger Selena Gomez.

Idag mår Selena mycket bättre och är hoppfull inför framtiden.

– Vad vi gick igenom var inte enkelt och det var inte roligt. Jag hoppas det här kan inspirerar andra människor att må bra och känna att det finns riktigt bra människor här i världen, säger Selena Gomez.

Selena Gomez i början av sin karriär.

Selena Gomez tillsammans med Mimmi Pigg under premiären av High school musical 2 2007.

Selena Gomez med dåvarande pojkvännen Justin Bieber på röda mattan 2011. Paret återförenades nyligen, men gick isär bara månader senare.

Läs också: Bianca avslöjar sanningen om uppbrottet med Phillipe: ”Tydligen en lögn”

Foto: IBL, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN