TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Sebastian Krantz slog igenom i Idol – det här gör han idag

12 jul, 2021 
AvJohanna Alm
SEBASTIAN KRANTZ
Sebastian Krantz intog scenen redan i ung ålder och har tävlat i en rad svenska underhållningsprogram. Sedan dess har han släppt några populära låtar. På senare år har han varit aktiv som podcastproducent, men försvann från rampljuset efter att ha varit i blåsvädret på grund av plagiatfusk.
Annons
Allt du vill veta om Eric Saades musikkarriärBrand logo
Allt du vill veta om Eric Saades musikkarriär

Sebastian Krantz, 27, har haft en lång karriär i tv-rutan då han redan som 12-åring gjorde debut i tv-programmet Junior Eurovision Song Contest där han hamnade på en fjärdeplats. Sedan dess har han synts till i program såsom X Factor, Idol och Talang. År 2009 blev han uppmärksammad som barnartist och därefter släpptes hans debutsingel ”Du och jag”.

I hans musikkarriär ligger också en guldskiva som han blev belönad för singeln ”Värdelösa människa”. Han har även skrivit låtar till andra svenska och utländska artister. Bland annat till den japanska gruppen Sexy Zone.

Även om listan på Sebastians framgångar är lång så finns det en del motgångar i hans bagage. I en granskning som kulturnyheterna gjorde 2019 kom det fram att podcasten Svenska Mordhistorier som Sebastian Krantz skapat och varit programledare för har fått hård kritik för plagiat.

Trots lovord om förbättring hände ingenting

I granskningen visade det sig att podcasten har använt andra mediers material såsom radio- och tv-intervjuer utan att ange någon källa. Podcastsskaparen lovade förbättring och hundratals avsnitt raderades. I en uppföljande granskning visades det dock att flera gamla avsnitt fortfarande ligger kvar utan och efter avslöjandet skrev Sebastian att han beslutat att sluta som podcastproducent.

Annons

”Jag har själv beslutat att helt upphöra att verka inom podcastbranschen och känner en djup skam över att ha varit en del av ett så pass uppenbarligen misslyckat projekt.”

I januari lade artisten ut ett inlägg om en nystartat podd

Men pausen i podcastvärlden blev inte lång för Sebastian. I januari i år lade artisten ut ett inlägg på Instagram att han startat en ny podcast vid namn "Dokumentärpodden" där han i det första avsnittet berättar om Challenger explosionen. I skrivande stund finns dock inte några avsnitt av den nya podcasten ute att lyssna på.

Sebastian Krantz bor idag i ett hus i Tenhult tillsammans med sin sambo Emma, 22 och sonen Valentino och förra året släppte han sin första egenproducerade låt "Hatar att jag älskar dig" på Spotify.

Sebastian Krantz egenproducerade låt "Hatar att jag älskar dig"
I juli 2020 släppte artisten sin nya singel "Hatar att jag älskar dig". Foto: Sebastian Krantz/Instagram

FOTO: TT

Annons