farmen 2023

Sebastian talar ut om kvartsfinalen i Farmen – bröt ihop totalt

Farmen 2023

Farmen 2023 börjar lida mot sitt slut och ikväll är det dags att tävla om en plats i semi-finalen.
Sebastian är en av två som tvingas lämna tävlingen ikväll och till Hänt kan han berätta om känslorna – och de bortklippta scenerna från kvartsfinalen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Storbråket mellan Viktor och Asiatou i Farmen
0:33

Efter reklamen: Storbråket mellan Viktor och Asiatou i Farmen

(0:33)

Slå på ljud

Det har blivit dags för kvartsfinal i Farmen 2023 och spänningen vilka som tar sig vidare till semifinalen och slutligen kammar hem vinsten och blir årets farmare, är olidlig.

När det vaknas finalvecka är det i vanlig ordning dags för det traditionsenliga momentet: deltagarnas nära och kära kommer på besök. Stämningen på gården är på topp och det är en glädjefylld start på den annars nervkittlande finalveckan.

När de anhöriga lämnar gården blir det direkt allvar igen. Nebil Davidsson, 39, har flest amuletter inför kvartsfinalen och sitter därmed säker när de andra fem deltagarna beger sig mot logen.

Farmen-Sebbe bryter tystnaden om kvartsfinalen

Deltagarna blir ställda mot varandra i tre olika tävlingar, den segrande i varje tävling sitter säkert och går vidare direkt till semi-finalen. I den första tävlingen, som går ut på att skära upp en korv i perfekta skivor, vinner Tora Brandström, 24. Nästa tävling är att fylla en jutesäck och en hink med potatisar så att de väger så lika som möjligt, vilket Asiatou Touray, 28, vinner.

Den sista och avgörande kampen är hammaren och spiken, vilken Viktor Bergström, 28, ganska överlägset vinner. Vilket innebär att Sandra Öder, 28, och Sebastian Westerlund, 31, tvingas lämna tävlingen.

I en intervju med Hänt berättar Sebbe om hur det kändes att snubbla på målsnöret och åka ut i kvartsfinalen.

– Det kändes såklart jättesurt att åka ut. Det jag kommer ihåg är att jag var totalsämst i alla grenar. Hela sommaren har ju mantrat varit att "ska man vinna Farmen så måste man vinna alla tävlingar som man ställs inför" och nu var det ju verkligen upp till bevis. Och jag var sämst när det gällde, säger Sebastian och fortsätter:

– Det var på ett sätt ett ganska roligt upplägg på tävlingen, för det var ju lite som en stafettjakt och det var ju roligt för vinner man inte första då kan man ta nästa. Tillslut blev det väldigt påtagligt att det bara var en gren kvar och vi är tre personer och det är bara en som kommer gå vidare. Så nu är det dags att prestera mer än någonsin och det gjorde jag ju inte.

Bortklippta scenerna från kvartsfinalen

I programmet visar Sebastian inte mycket känslor kring resultatet, förutom att han säger att det naturligtvis är tråkigt att behöva lämna tävlingen så tätt inpå finalen. Men det visar sig att verkligheten inte är helt som det ser ut på tv, till Hänt kan han nämligen berätta att han bröt ihop i en synk – något som inte visades i programmet.

– Det var efteråt mina känslor kom, så när vi står uppe på logen och Anna summerar och tackar och så vidare, då känner jag verkligen att jag är stolt över det jag gjort, säger Sebastian och fortsätter:

– Min reaktion kom efteråt, när vi gör en avslutande synk. Då har det gått en stund och jag har landat lite, då blir jag rörd över att det är slut och framförallt vad jag faktiskt har gjort. Inte att jag åkte ut men jag började tänka på allt roligt som jag faktiskt hade gjort i Farmen, då kom känslorna.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN