LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Scientologerna låg bakom Tom Cruises och Nicole Kidmans skilsmässa: "De gillade inte Nicole"

02 feb, 2015 
AvAngelica Jaako Billenman
Tom Cruise och Nicole Kidman gick skilda vägar efter elva år som gifta. Nu anklagas scientologerna för att ha orsakat uppbrottet.
Annons

Nu släpps nya uppgifter om Tom Cruise, 52, och Nicole Kidmans, 47, skilsmässa 2001. En stor orsak till skilsmässan ska ha varit Scientologikyrkan som Tom är medlem i. Rörelsen gillade inte Nicole, det framkommer mycket tydligt i dokumentären Going clear.

I filmen uttalar sig Mark “Marty” Ruthbun, en avhoppare från rörelsen. Martys var scientologiledaren David Miscaviges, 54, närmste man innan han hoppade av 2004.

Tom och Nicole var gifta i 11 år och har två adoptivbarn ihop. Foto: All Over Press
Tom och Nicole var gifta i 11 år och har två adoptivbarn ihop. Foto: All Over Press

Idag är Marty väldigt kritisk till sin före detta tro. Han berättar att kyrkans ledare inte gillade Nicole från första början. Anledningen var att Nicoles far Antony var en känd australisk psykolog och Scientologikyrkan är stark motståndare till psykologi och psykiatri. Nicole ansågs vara “en potentiell källa till trubbel”.

Annons

Till slut bestämde sig kyrkan för att göra sig av med Nicole och började avlyssna hennes telefon. Samtidigt förföljde de Tom och samlade information som sedan skickades till kyrkans främste ledare. Enligt dokumentären ska scientologledaren ha skällt ut Tom för hans “perversa sexuella fetischer”.

Paret angav bara “oförsonliga skillnader” när de skilde sig 2001. Dessutom var Nicole gravid med deras barn. Dessvärre var graviditeten ett komplicerat utomkvedshavandeskap och Nicole var tvungen att abortera det.

HBO som producerat dokumentären Going clear har konsulterat 160 jurister för att försäkra sig om att inte bli stämda av Scientologerna.

Tom och Nicole var gifta i elva år och adopterade under äktenskapet barnen Isabella och Connor, idag 21 och 19 år.

Andra gillar också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons