TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Schlagerstjärnan tvingades till faderskapstest: "Det här händer bara på film"

04 jul, 2015 
AvLina Tidén Sundin
I över ett års tid har kvinnan påstått att Daniel Nzinga är pappan till hennes barn. Faderskapstestet visar att det inte stämmer.
Annons

Daniel Nzinga, 33, utgör en femtedel av gruppen Panetoz som deltagit i Melodifestivalen, uppträtt för kronprinsessan Victoria, 37, och senast syntes i “Allsång på Skansen“. När tidningen Hänt i Veckan träffar honom är han ensam, klädd i en khakigrön jacka, jeans samt svart t-shirt. I stället för bandets pågående turné ska vi prata om hur han som även jobbar som fritids- och projektledare blivit utpekad som pappa till ett barn vars mamma han säger sig inte ens känna.

– Det är svårt att förstå hur någon kan gå så långt i att påstå att någon är pappan som inte är det. Du gör inte så mot en annan människa och det är fel mot barnet att ge en bild som inte stämmer, säger han till Hänt i Veckan.

Daniel Nzinga med faderskapstestet som bevisar att han inte är pappan. Foto: Malin Bondeson
Daniel Nzinga med faderskapstestet som bevisar att han inte är pappan. Foto: Malin Bondeson

Det var under förra våren som rykten började florera på nätet om att Daniel väntade barn med en kvinna som aktivt bloggade och instagrammade om den växande magen. Själv sa artisten ingenting. Inte ens när mamman talade ut i Hänt i Veckan några månader efter barnets födelse i november kommenterade han, då det inte fanns några bevis.

Annons

Först nu, ett halvår efter barnets födsel och med ett faderskapstest i handen, har Daniel bestämt sig för att berätta. Enligt sångaren började det hela i slutet av mars förra året. Under en personalfest med kollegorna från fritidset där han jobbar sedan flera år kom en för honom okänd kvinna fram och presenterade sig.

– Hon utgav sig för att vara toppbloggerska med en pappa som jobbar som eventbokare. Han bokade artister till olika events och det var av den anledningen vi bytte nummer, berättar Daniel.

Att jag skulle lämna mitt barn går inte ihop med vad jag står för.

Ett par månader efter mötet fick han höra av vänner att en kvinna utgav sig för att vänta barn med en av medlemmarna ur Panetoz. Denna medlem var Daniel.

– Det är jättekonstigt att gå ut och säga att någon är pappa till ens barn när det inte är baserat på någonting. Det är bara ord. Jag blev mest chockad för det här är någonting som bara händer på film. Tänkte att det här är typiskt någon som vill ha ”fame” och att det kommer att lägga sig, men hon fortsatte och det blev grövre.

Annons

Till en början berättade kvinnan att de båda var glada över graviditeten, att Daniel hade lovat finnas där för barnet. Snart ändrade hon dock historien, och delade med sig i media.

Foto: IBL
Daniel Nzinga med resten av killarna i Panetoz, Njol Badjie, Nebeyu Baheru, Johan Hirvi och Pa Modou Badjie. Foto: IBL

– Han skrev att han inte ville ha något med mig eller barnet att göra. Han hade tydligen skaffat en ny tjej som tvingade honom att välja mellan henne och vårt barn, berättade kvinnan.

Anklagelserna tog hårt. Folk som inte kände Daniel undrade om det stämde och hur han kunde göra något sådant, särskilt eftersom han jobbar med barn.

– Att jag skulle lämna mitt barn går inte ihop med vad jag står för. I mitt yrke träffar jag många barn som kanske inte har både en mamma och en pappa. I min värld är det klart att båda två ska finnas där, om föräldrarna inte funkar tillsammans så ska all energi och kraft gå till barnet, säger Daniel.

Annons

Ryktesspridningen skapade en stress, inte bara hos honom utan även hos hans flickvän, familj och vänner.

Det är verkligen en bekräftelse för mig och mina nära och kära att jag inte är pappan.

– Jag blev tvungen att uppsöka psykolog för att få hjälp med hur jag skulle gå tillväga. Jag ringde familjerätten i min kommun för att ta reda på vilken hjälp jag kunde få, för det var enda sättet. Det var läskigt med allt hon gjorde och hur aktiv hon var. Hon skrev så mycket. Det var en skräck för mina nära och kära. Hon fick det att låta så trovärdigt, trots att jag sa att det inte var sant. Jag var tvungen att försöka vara stark i mig själv. Jag visste att sanningen skulle komma fram, bara jag höll ut och gjorde DNA-testet.

Enligt Christina Tysklind vid familjerätten i Södertälje, där DNA-testet som Hänt i Veckan har tagit del av beställdes, måste det finnas en ”välgrundad anledning” till att ett DNA-test görs när ett faderskap ska fastslås. Processen fram till testet tog extra lång tid eftersom kvinnan vid mötet med familjerätten till en början undvek att namnge någon pappa.

Annons

– Det var jag som var aktiv och ringde in till familjerätten. Hon namngav inte mig och jag förstod det inte. ”Varför inte namnge mig på riktigt om du nu går ut till alla andra och säger att jag är pappan?”, tänkte jag.

Foto: Malin Bondeson
Daniel Nzinga öppnade upp om den svåra tiden för reporter Lina Tidén Sundin. Foto: Malin Bondeson

Trots att han visste vad DNA-testet skulle visa så var det en lättnad när det väl kom.

– Det är verkligen en bekräftelse för mig och mina nära och kära att jag inte är pappan. Det gick ju så långt att de nästan började tro på henne.

När Hänt i Veckan ringer upp mamman påstår hon att det har gjorts flera DNA-tester varav åtminstone ett var positivt, men att hon inte har tillgång till dem.

– Jag är inte osäker på att det är han som är pappan. Han försöker smutskasta mig.

Jag vill inte göra det här till ett tema, det händer så mycket positivt i mitt liv just nu.

Enligt Christina Tysklind, som inte kan uttala sig om specifika fall, räcker det dock med ett test för att vara säker på om någon är pappa eller inte:

Annons

– Vi brukar inte göra flera DNA-test. Det har jag aldrig varit med om. Om mannen inte är pappan så noteras det och vi får leta vidare.

I och med det negativa faderskapstestet och denna intervju hoppas Daniel att han ska kunna lämna de gånga årets anklagelser bakom sig.

– Jag vill inte göra det här till ett tema, det händer så mycket positivt i mitt liv just nu. Jag har gjort det här för att få det överstökat. Nu blir det fokus på allt roligt framöver.

Andra läser även:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons