ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sarah Sjöströms nya karriär – 29-åringen gör praktik: ”Givande”

12 jun, 2023 
Daniel Sörensen
Sarah Sjöströms nya karriär – 29-åringen gör praktik: ”Givande”.
Sarah Sjöström, 29, har vunnit allt man kan vinna som simmare.
Nu börjar hon redan planera för framtiden och en ny karriär – faktum är att hon redan har ordnat en praktikplats.
– Det är väldigt givande och jag är så tacksam för att jag får möjligheten att göra det här, säger hon till Sportbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sarah Sjöström: ”Måste nästan ha livvakt”Brand logo
Sarah Sjöström: ”Måste nästan ha livvakt”

Nog för att hon har tillhört den absoluta världseliten i 15 år, men att Sarah Sjöström (som vann EM-guld på 100 m fjäril redan som 14-åring) har simmat hem hela 89 medaljer är makalöst. 29-åringen blickar fram emot VM i japanska Fukuoka som äger rum i juli.

OS i Paris 2024 är också ett stort mål för världssimmaren. Men hur framtiden ser ut i övrigt för världssimmaren – som förra året köpte ett hus på Lidingö ihop med fästmannen Johan de Jong Skierus – är ännu lite oklart. Sjöström har inga planer på att avsluta idrottskarriären, men vill samtidigt vidga sina vyer.

Sarah Sjöström på Idrottsgalan tillsammans med fästmannen Johan de Jong Skierus.
Sarah Sjöström på Idrottsgalan tillsammans med fästmannen Johan de Jong Skierus.

”Ett lyxigt jobb”

Hon trivs med livet som elitatlet och har inte satt något utgångsdatum.

– Jag trivs också med livet runtom kring. Det är inte alltid själva mästerskapen som är målet, jag gillar vardagen och det är också kul med kompisarna jag har inom simningen och alla resorna. Det är ett lyxigt jobb att ha, men det är klart att kroppen inte kommer klara av det hela livet. Men just nu mår jag väldigt bra av det, säger hon till Sportbladet.

Annons

Samtidigt har Sarah Sjöström sedan en tid tillbaka ordnat en praktikplats på respekterade livsstilsmagasinet Connoisseur, som även sysslar en del med event.

Har varit med på flera event

Hon var bland annat med och tog emot gäster och delade ut programblad till ett event på Grand Hotel Saltsjöbaden nyligen.

– Jag har varit med på fyra eller fem olika grejer nu. Det har både varit event och planeringsmöten. Det är en rolig bransch och jag tänker att jag i framtiden kanske vill jobba med något sådant och jag måste ju börja någonstans. Det är väldigt givande och jag är så tacksam för att jag får möjligheten att göra det här, säger hon och lägger till:

Sarah Sjöström tillsammans med Susanne Ytterskog, grundare av Connoisseur, under eventet i Saltsjöbaden i slutet av maj.
Sarah Sjöström tillsammans med Susanne Ytterskog, grundare av Connoisseur, under eventet i Saltsjöbaden i slutet av maj.

– Jag lär mig mycket om projektledning, det är så mycket att tänka på. Ett event händer inte bara av sig själv. Det är mat, dekorationer, inbjudningar och annat. Man måste ha många bollar i luften. Jag har varit på många event i mina dagar som gäst och det är kul att nu få vara med på ett hörn.

FOTO: Hans Shimoda/TT, Caisa Rasmussen/TT, Pontus Orre/Aftonbladet/TT

Annons