sarah sjöström

Sarah Sjöström känga mot fästmannen – efter dyra investeringen

Sarah Sjöström känga mot pojkvännen – efter dyra investeringen: ”Aldrig …”

Foto: SVT, Karin Törnblom/TT
Sarah Sjöströms pikar fästmannen Johan de Jong Skierus – efter långa projektet.
– Det har aldrig hänt, säger simmerskan i Carina Bergfeldt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sarah Sjöström: ”Måste nästan ha livvakt”
0:18

Efter reklamen: Sarah Sjöström: ”Måste nästan ha livvakt”

(0:18)

Slå på ljud

2022 var ett intensivt år för Sarah Sjöström, 29. Inte nog med att hon plockade hem två VM-medaljer, ett EM-guld och guld i lagkapp – så har hon dessutom flyttat till ett nytt hus.

Tillsammans med fästmannen Johan de Jong Skierus, 33, flyttade paret från en lägenhet på Södermalm i Stockholm, till ett hus på Lidingö. Men huset behövdes fixas en hel del. I en tidigare intervju med Aftonbladet, när paret köpte huset, lät Sarah Sjöström taggad, men aningen nervös.

– Jag vet inte riktigt vad jag har gett mig in på men det ska bli kul att få lära sig lite mer och förhoppningsvis bli lite mer händig under tiden, sa Sarah Sjöström.

Sarah Sjöström, 29 och fästmannen Johan de Jong Skierus, 33.

Foto: Karin Törnblom/TT

Sjöström: ”I princip kört på …”

Under 2023 fyller Sarah Sjöström 30 år. I nästan hela sitt liv har hon varit elitidrottare. I Dagens Nyheter har hon utvecklat hur hon ser på livet som elitidrottare – och hur husrenoveringen har gått.

– Jag tog en kortare paus – den gången var det en riktig paus – efter OS 2016, men annars har jag i princip kört på sedan 2007. Det är 15 år i sträck, vilket säger en hel del, säger Sarah Sjöström och fortsätter:

– Det här renoveringsprojektet känns som ett heltidsjobb, och att ha hus kostar mer än vad man tror. Vår första budget sprack direkt, det var bara att dubbla den. Frågan är om det inte slutar med det tredubbla, säger Sarah Sjöström. Hon berättade även att renoveringen varit tung.

– Dessutom är det fysiskt slitigt att renovera. Jag skulle till och med säga att det är tio gånger jobbigare än att gymma. Vissa dagar har det känts som jag lyft 20 ton.

Fästmannens val – publikens skratt

Under fredagen intervjuades Sarah Sjöström i Carina Bergfeldt, 42, – i SVT-programmet med samma namn. Även här fick hon frågor om hur det gick med renoveringen – och med fästmannen.

– Jag och min fästman flyttade ju in i hus i somras. Det har varit en hel del jobb. Vi har renoverat ett kök under hösten, säger Sarah Sjöström i tv-programmet.

I programmet förklarar simmerskan att det varit en hel del jobb att projektleda hela renoveringen. Men fästmannen Johan får sig en liten pik av sin Sarah Sjöström.

– Han har ju ett vanligt jobb 08.00 till 17.00, så han har inte tid att åka kolla på kakel. Så jag åker ofta runt och kollar på olika material. Sen kommer jag hem och visar upp tre olika alternativ, förklarar Sarah Sjöström.

Carina Bergfeldt frågar om fästmannen får bestämma materialet – eller lägger till några egna alterativ?

– Det har aldrig hänt, säger Sarah Sjöström med ett snett leende, vilket får publiken att skratta högt.

Foto: SVT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN