Sarah Dawn Finers ord om dramatiska förlossningen av sonen Benji

Sarah och Benji.

När Sarah Dawn Finer födde sin son i våras hamnade hon i alla föräldrars värsta tänkbara mardröm – lilla Benji varken andades eller hade hjärtslag när han kom till världen.
Nu berättar hon för tidningen Vi om den dramatiska förlossningen.
– Han fastnade, länge och svårt, och dog innan han kom ut.

Det var i våras som Sarah Dawn Finer gick ut på sin Instagram och berättade att sonen Benji äntligen kommit till världen.

Hon berättade då utan att gå in på detaljer att förlossningen varit dramatisk.

”Vår vackra, starka pojke, Benji Sam Finer kom till oss, tidigt imorse denna söndag. Det finns ingen passande bild eller text att skriva i en sån här stund. Du kom ut tillslut, men under dramatiska omständigheter, och tydligen ovanliga, och under några av de värsta och längsta minutrarna i vårt liv, så visste vi inte om vi skulle få ha dig kvar hos oss, vid liv”, skrev hon då.

Nu väljer artisten att berätta mer om vad som hände, i en intervju med tidningen Vi.

– Benji föddes utan hjärtslag och andning. Han fastnade, länge och svårt, och dog innan han kom ut, säger hon.

OJ Måns Zelmerlöws stora tabbe i äktenskapet med Ciara

Började sjunga – då skedde ett mirakel

Hon fortsätter med att berätta att hon redan i slutskedet av graviditeten kände att något inte stod rätt till.

Väl under förlossningen blev hon igångsatt och efter många timmar var Benjis lilla huvud ute – men sen tog det stopp, skriver Vi.

Till slut kom Benji ut, man fick igång hans hjärta och början till andning. Sarah berättar för tidningen att hon tog sonens lilla hand och att det var hemska minuter när de inte visste om han skulle få leva eller inte.

– Då började jag sjunga. Det var inget medvetet eller planerat, jag bara öppnade munnen och började sjunga Come rain or come shine. Och vet du vad som hände? Han kunde inte andas själv men hans syresättning gick upp till 100. Det var helt... jag vet inte, det finns inga ord för det. Det var nog det mest andliga ögonblick jag kommer att få vara med om i mitt liv. Så på frågan vad mina barn lärt mig kan jag svara: Allt.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Barnmorskans ord till Sarah Dawn Finer

Sarah berättar för tidningen att hon tagit med sig vad barnmorskan berättade för henne efter förlossningen. Det hon sa till artisten var att hon måste bli bättre på att lita på sina instinkter. ”De är starkare än du kanske tror”, sa barnmorskan efter att Sarah hade insett att något var fel innan personalen.

– Jag kände något som de inte kunde se. Och de litade på min känsla.

FOTO: Tv4/ Instagram

SENASTE NYTT!