Sara Skyttedal om kaoset på BB – det ska tvillingarna heta

Sara Skyttedal och Jimmy Dihang.

Politikern Sara Skyttedal, 34, har fött tvillingar.
Nu berättar hon med egna ord om dramat på BB och hur lyckan avbröts abrupt.

Svenska kändisars val av unika barnnamn
Slå på ljud

Kristdemokraten Sara Skyttedal har blivit mamma till en son och en dotter med väldigt fina namn. Men det var ingen enkel resa.

”För en vecka sen kom våra små mirakel till världen”, meddelade hon på Instagram 15 januari och medgav att det är en omvälvande upplevelse att bli mamma.

”Efter några omtumlande dygn på Karolinska i Solna har vi äntligen fått åka hem och börja livet tillsammans med våra två nya familjemedlemmar”.

Sara Skyttedal och Jimmy Dihang.

Sara med sambon Jimmy.

I ett nytt Instagram-inlägg berättar Sara Skyttedal om kaoset som uppstod efter kejsarsnittet.

”Akut kejsarsnitt. Vi gråter tillsammans när vi får träffa dem. De två timmarna som följer är vi i bebisbubblehimlen. Bedövning och morfin döljer vad som komma skall. Lyckan avbryts abrupt då jag försvinner i två dygn pga komplikationer efter snittet. Klarar inte ens ha kontakt med barnen. 39,6 graders feber. Smärtan från värkarna känns som en barnlek i jämförelse med det som nu pågår. Blodtrycket nu så högt att det är havandeskapsförgiftning. Postpartum. Väldigt ovanligt säger de, men det vore ju konstigt om oturen plötsligt skulle ta slut. Några dagar senare ska vi skrivas ut. Tror vi. Men vår son har tappat för mycket i vikt och orkar inte längre äta själv. Neonatal blir nästa anhalt. Sondmatning och hemsjukvård pågår fortsatt”.

Namnen på Sara Skyttedals barn: Henry och Bianca

Men historien slutade väl:

”Vi är nu hemma alla fyra. Så tacksam över att alla mår bättre för var dag som går. Vi har fått två fantastiska barn som vi ser fram emot att lära känna. Att vara tvillinggravid är verkligen hardcore. Tur att jag hört att det är lätt att ta hand om två nyfödda bebisar samtidigt”.

Vidare hyllar och tackar hon vården.

”Så imponerad över den duktiga personalen som stöttat på såväl förlossning, BB och neonatal”.

Skyttedal berättade tidigare hur förvånad hon och sambon Jimmy Dihang, 35, blev av beskedet att de väntar tvillingar.

– Jag förstod inte ens vad barnmorskan menade när hon frågade om jag hade tvillingar i släkten. Jag hade inte ens övervägt att det kunde vara tvillingar, sa hon tidigare till Expressen.

Enligt folkbokföringen föddes tvillingarna 8 januari. Barnen har fått namnen Henry och Bianca.

LÄS MER I PLUS: Så gick det sen för skådespelarna i Fucking Åmål

LÄS MER I PLUS: Så mycket tjänar deltagarna i Farmen 2021

Foto: TT & Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN