Sannningen om doktor Mikaels försvinnande – inte synts till på veckor

Mikael
Exklusivt

Mikael Sandström är en återkommande expert i TV4:s Nyhetsmorgon och är även en av dem som driver podden Vårddjungeln.
Men senaste tiden har han inte hörts lika frekvent.
Läs orsaken här.
0:47

Efter reklamen: Mikael Sandström om framtiden i Nyhetsmorgon

(0:47)

Slå på ljud

Mikael Sandström, 63, är en folkkär person som ofta syns till i tv-rutan. På tisdagar är han läkarexpert i Nyhetsmorgon som även är programmet där han fick det berömda smeknamnet ”soldoktorn”.

Vid sidan av det har han podden Vårddjungeln tillsammans med Vården.se där de diskuterar olika vårdfrågor som exempelvis vilken vård man har rätt till och hur det svenska vårdsystemet fungerar.

Alla deltagare i nya säsongen av Expeditionen 2022

Doktor Mikael om utmaningen med Lotta Engberg

Det som började med en flirt i kvällspressen har nu lett till en kärlek utan dess like. Mikael och Lotta Engbergs kärleksresa har ingen missat och de är idag sambor och har en hund tillsammans. I en intervju med tidningen Amelia förklarade Doktor Mikael hur det fungerar att bo med Lotta.

– Sambolivet blir bara bättre och bättre. Ingen av oss är purung och vi har våra rutiner som vi självklart får göra avkall på. Våra kanter har slipats till och det gör det lite lättare, berättar han.

Men att lära sig nya rutiner har inte alltid varit så lätt.

– Jag skulle inte kalla mig asocial, men när jag tar undan min egen tallrik efter maten har det inte varit naturligt för mig att ta den andra också. Nu har det blivit det. Om jag är törstig och hämtar en öl, kommer jag inte på att Lotta kanske också vill ha. Jag sitter där och tänker på mig själv. Att acklimatisera mig har tagit lite tid. Jag har bott själv 2007–2020. Jag bestämmer själv hur länge kycklingen är inne i ugnen och sedan tar jag ut den och sätter mig och äter. Det är sådana enkla saker, jag är inte van, säger Mikael.

Niklas Strömstedt om relationen till killarna i GES: ”Rollerna är satta”

Se klippet här!

Sanningen bakom Mikaels försvinnande: ”Vi har valt...”

I podden Utforska vården har inte Mikael varit med i alla avsnitt. Nu förklarar en presstalesperson för Vården.se orsaken till Mikaels minskande deltagande.

”Dr Mikael är fortfarande lika aktuell. Vi har valt att få ut podden varje vecka och med fler ämnen, tex Hormoner som kom ut i morse. Och Mikael är därför inte med i varje avsnitt. Men om en timme kommer vi spela in avsnitt med honom, om bland annat Testosteron”, skriver Stefan Szugalski, marknadschef på Vården.se.

Anledningen är alltså att de ska satsa på avsnitt mer frekvent och doktor Mikael har därför inte möjligheten att medverka i alla.

FOTO: TV4 / TT

SENASTE NYTT!