Sanningen om Lassemans namn – avslöjar verkliga anledningen: ”Jag fick ta över”

Artisten Lasseman Larsson har en blå tröja.

Lars ”Lasseman” Larsson är en av de fyra medlemmarna i dansbandet Arvingarna. Han har minst sagt blivit en storfavorit.
Nu berättar han historien bakom namnet ”Lasseman”.
0:39

Efter reklamen: Arvingarna-profilen Lasseman om renoveringen av nya huset

(0:39)

Slå på ljud

En av de fyra medlemmarna i Arvingarna är Lars "Lasseman" Larsson, 50. De populära dansbandet har under de senaste åren haft en enorma framgång. Och mer kommer vi se av Arvingarna!

Arvingarnas sommar - fest på Lassemans altan.

Under våren och sommaren har vi kunnat se Arvingarna i deras egna tv-program Arvingarnas sommar - fest på Lassemans altan.

I programmet bjuds tittarna på härlig sång, god mat och intressanta gäster som blir hembjudna till Lassemans altan, ett mycket uppskattat program av tittarna. I en intervju berättar Lasseman om känslorna kring programmet.

– För det första känns det jättekul att vi fick chansen att göra det. Det har varit en dröm för oss i ”Arvingarna” i ganska många år och vi fick också vara delaktiga i vad som skulle ske i programmet och vad vi ville göra, säger Lasseman till Aftonbladet.

Arvingarnas framtidsplaner

Till hösten börjar något helt nytt för Arvingarna. De drar nämligen igång med sin krogshow I love Arvingarna på Kajskjul 8 i Göteborg och Lasseman har berättat om idéen till showen.

– Vi kom med idéen i höstas. Vi ska spegla allt ur fansens perspektiv och hur de har sett på våra grejer och vår musik. Vi har med en tjej som är lite yngre och en som är lite äldre, säger Lasseman och fortsätter:

– Man ska få se det från tonårsrummet när hon var barn, när hon själv sedan får barn som också börjar gilla Arvingarna. Vi har intervjuat en del fans och de har berättat vad de känt för vissa låtar. Det känns som ett kul grepp, säger han till Aftonbladet.

Avslöjar sanningen bakom smeknamnet ”Lasseman”

Det ska bli spännande att se fortsättningen för Arvingarna i höstens heta krogshow. Men något han mer avslöjar i en intervju med Aftonbladet är sanningen bakom smeknamnet ”Lasseman” och vart namnet kommer ifrån.

– Det är från min gammelfarmor Annie. Den förstfödde sonen skulle heta Lars och det heter både min farsa och min farfar.

Han fortsätter och berättar.

– Hon kallade min pappa för Lasseman när han var liten och när jag föddes fick jag ta över det namnet, säger Lasseman till Aftonbladet.

Därför kallas Arvingarna-profilen för ”Lasseman” – hör historien bakom namnet

Se klippet här!

FOTO: Hanna Brunlöf Windell/Expressen/TT

SENASTE NYTT!