LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sanningen om Lasse Kronérs Doobidoo-kontrakt med SVT: ”Har gått ut”

19 aug, 2023 
LASSE KRONÉR
Snart drar en ny säsong av Doobidoo igång igen och även i år kan vi förvänta oss en rolig säsong med massa härliga gäster, berättar programledaren Lasse Kronér.
Men hans kontrakt med SVT har gått ut. Nu berättar han om framtiden!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför tackar Lasse Kronér nej till Let’s danceBrand logo
Därför tackar Lasse Kronér nej till Let’s dance

Lasse Kronér, 60, är en av Sveriges mest folkkära programledare och snart drar hans älskade Doobidoo igång igen med en ny säsong.

Men inspelningarna av Doobidoo är inte det enda som stått på Lasses agenda den senaste tiden. Nyligen berättade han för Hänt om sitt nya projekt, en föreställning med hans egna tolkning av Taube.

– Jag har ganska mycket spännande på gång, jag har skrivit en föreställning som jag hade första touchen på som jag gjorde i Karlstad. Nu har jag skissat på om det inte är dags att göra en turné av den för den är ganska rolig och ganska kul, säger Lasse.

Lasse Kronér om årets säsong av Doobidoo

Om en vecka har Doobidoo äntligen premiär. När Hänt når Lasse berättar han om känslorna inför årets premiär.

Annons

– Det känns väldigt, väldigt bra. Vi har ju redan bandat det, det gör vi ju alltid i mars/april. Men det var en väldigt rolig säsong i år, det har vi ju varje år men i år är det ju våran 18:e säsong. Det är ett så gammalt program men jag känner fortfarande att det finns liv i det, säger han och fortsätter:

I vanlig ordning är det ett starkt startfält som intar Doobi-studion. Årets lag består bland andra av Doktor Mikael och Lotta Engberg, Dermot Clemenger och Elisa Lindström, Jonas Gardell och Babben Larsson, samt Eva Rydberg och Ewa Roos och många till!

– Jag får ofta frågan om hur länge jag ska hålla på, men jag har liksom hela tiden sagt att så länge jag tycker det är roligt och så länge det går att förnya och förädla och göra bättre så har jag hela tiden velat fortsätta och det har ju SVT också velat. Det känns väldigt bra, det känns som att programmet fortfarande är väldigt fräscht så det är kul.

Lasse Kronér om kontraktet – har gått ut

För Lasse är det viktigt att programmet känns nytt och fräscht fortfarande och inför varje ny säsong tittar de på vad som kan förnyas eller förädlas. Kontrakten ser ofta lite annorlunda ut, ibland skrivs de på tre år och ibland två eller ett år.

Inför kommande säsong finns det dock inget kontrakt än. Nu berättar Lasse varför.

– I mitt kontrakt står det att det har gått ut nu... Men vi får väl se, om alla är sugna på att vi ska fortsätta så fortsätter vi. Jag skulle förvånas om vi inte fortsätter liksom, eftersom jag vill det och SVT brukar vilja det så är det nog ingen större fara för någon att det blir på något annat sätt.

DOOBIDOO

FOTO: Bo Håkansson BHÅ

Annons