LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Marko "Markoolio" Lehtosalo tar en paus – beslutet för karriären

19 aug, 2023 
MARKOOLIO
Marko "Markoolio" Lehtosalo har varit artist ända sedan 1998.
Men nu berättar han att han kommer ta en paus.
– Sedan går jag i ide ett tag, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marko & Irmas husbygge: ”Det vi håller på med just nu är illegalt”Brand logo
Marko & Irmas husbygge: ”Det vi håller på med just nu är illegalt”

Marko "Markoolio" Lehtosalo, 48, slog igenom som artist redan 1998 när han släppte låten Sommar och sol. Sedan dess har karriären gått som på räls och han är ständigt aktuell i olika projekt, bland annat vann han Let's dance år 2013.

Och förra året fick vi se honom i den egna serien Marko & Irma som han gör tillsammans med mamma Irma Lehtosalo, 68. I början av 2024 är det premiär för den andra säsongen och tittarna är taggade till tårna. Första säsongen blev nämligen en riktig succé och svenska folket fick verkligen upp ögonen för mamma Irma.

– Vi vet inte till hundra procent vad vi ska hitta på, vi har lite idéer, några konstiga saker ska vi göra absolut, och några bra saker. Det här blir ett tillfälle att få göra saker som man tänkt att skulle varit kul att testa på, när vi gör andra säsongen kan man göra det helt enkelt, sa Marko i Nyhetsmorgon när beskedet kom.

Annons

Därför tar Markoolio en paus: ”Går i ide”

Under sommaren har Marko haft fullt upp med en sommarturné och snart väntar show på Annexet i Stockholm. Marko kommer köra alla sina låtar och han vill att känslan på plats ska vara som ett gig.

Men nu kan han berätta vad som händer efter showen, det verkar nämligen som att han ska ta ett steg tillbaka och "gå i ide" som han beskriver pausen.

– Nej men jag tänkte att sedan går jag i ide ett tag, efter den showen. Vilket jag inte gjort på 25 år så det blir lugnt ett tag och lite andra prylar som jag vill göra, säger Marko när han nu gästar Nyhetsmorgon.

Markoolio tar över Smartare än en femteklassare

Marko kommer med andra ord ta en paus från artisteriet för ett tag framöver, men trots det kommer vi faktiskt få se honom i tv-rutan igen redan nu till hösten. Det är när han tar över programledarrollen för Smartare än en femteklassare.

– Det känns oerhört kul men också väldigt nervöst att få leda nytändningen av ett så stort program som Smartare än en femteklassare faktiskt är. Jag har själv kids som går i femman och det är inte helt lätt att hänga med när jag försöker hjälpa dem med sina läxor, sa Marko i ett pressmeddelande.

Även Lasse Kronér, som tidigare var programledare, har berättat hur det känns att Marko tar över.

– Skitkul att det blir Marko. Han va dessutom gäst hos mig när jag hade det, sa Lasse till Hänt.

FOTO: BARDELL ANDREAS/Aftonbladet/TT, TV4

Annons