LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sanningen om Dermot Clemengers hemska kollaps – det fick tittarna inte se

15 apr, 2023 
Jonna Lawaetz
Venus Soltani
Let's dance-profilen Dermot Clemenger är aktuell i serien The Island.
Men hans medverkan slutade med ett ofrivilligt avhopp på grund av en hemsk upptäckt om hälsan.
Till Hänt avslöjar han nu allt som tittarna inte fick se.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dermot Clemenger tvingas lämna efter tuffa sjukdomskampen: ”Inte mitt beslut”Brand logo
Dermot Clemenger tvingas lämna efter tuffa sjukdomskampen: ”Inte mitt beslut”

Den folkkära jurymedlemmen i Let's dance, Dermot Clemenger, 50, är högaktuell i andra säsongen av The Island. Ett överlevnadsprogram där Dermot tillsammans med andra svenska kändisar ska klara av att leva på en öde ö. Utöver Dermot har deltagare så som Emma Igelström, Linda Pira, Lasse Kronér, Magdalena Kowalczyk, Dragomir Mrsic och Marcus Schenkenberg, varit med i säsongen.

Dermot Clemenger tvingades lämna The island

Dermot klarade sig långt i programmet men i senaste avsnittet tvingades han att lämna ön på grund av hälsoskäl. Det var när gruppen vaknar upp en morgon som de märker att Dermot hade ramlat ihop när han skulle gå upp och hämta vatten.

– Då såg jag Dermot på marken, helt utslagen, väldigt jobbigt att se, säger Emma Igelström.

Kort efter kollapsen anländer läkarbåten till stranden som snabbt ger Dermot dropp. Läkarteamet bestämmer sig för att Dermot inte kan vara kvar på ön, eftersom han har för lågt blodtryck och svag puls och han skickas därmed hem.

Annons

– Det är trist att jag behöver åka, inte mitt beslut. Jag vill gärna stanna kvar, eller lämna, bli undersökt och komma tillbaka. Läkarteamet säger att jag inte får göra det, utan jag måste härifrån. Jag har för lågt blodtryck och svag puls, de vill inte riskera något. Hälsan går före såklart, men det känns trist, säger en besviken Dermot med tårarna i ögonen.

Dermot Clemengers hemska upptäckt innan han ramlade ihop: ”Det var svart”

När Hänt når Dermot kan han berätta om vad som egentligen hände när han ramlade ihop. Bristen på mat i kombination med det varma vädret gjorde att han kände sig snurrig och seg.

Dermot beskriver att han drack vatten och hur det bara rann rakt igenom kroppen och att han var tvungen att springa till toaletten. När han var på väg in i djungel så ramlade han in i en buske och fick hjälp av produktionen att ställa sig upp igen.

Annons

– Till slut fick jag gå på toa och jag kände att det bara rann och jag såg att det var ju helt svart, det var inte bra. När jag var färdig kunde jag knappt stå upp, säger Dermot.

När Dermot går tillbaka mot lägret faller han ihop.

– Jag hann två, tre steg och sen svimmade jag av helt, jag var helt däckad och kollapsade. Då kom läkarteamet rätt så fort och tittade på mig och förstod att det var blod som hade kommit ut. De tog beslutet att ”vi måste evakuera honom”, säger han och fortsätter:

– Jag fick åka båt till en produktionsö och sen direkt på ett väntande medicinskt flygplan till Panama city, och där väntande en ambulans som tog mig direkt till akuten. Allting gick väldigt fort.

Det orsakade Dermots kollaps i The island – läkarnas miss

När Dermot kommer till akuten gör läkarna flera blodprover och tillslut kunde de hitta vad som orsakade hans kollaps.

Annons

– De utförde endoskopi och hittade två stora blödande magsår, berättar Dermot och fortsätter:

– Det ena fick det bränna för att stänga till det och det andra fick de stifta ihop för att få stopp på blödningen.

Dermot berättar att hans värden var så låga att läkarna sa att han eventuellt skulle behöva en blodtransfusion om de fortsatte sjunka.

– Jag låg i sängen och tänkte "snälla kroppen börja funka".

Tillslut började värdena stiga och han slapp ta emot blodtransfusionen.

Vidare berättar Dermot att han förmodligen hade magsåren redan innan inspelningen började, men att dessa inte upptäcktes vid hälsokontrollen.

– När jag kom till akuten sa de att det var omöjligt att såren kunde bli så omfattande under veckorna jag var på ön, de växer inte så fort, säger Dermot och fortsätter:

– Vi hade gjort en jättegrundlig hälsoundersökning innan men ett magsår är inget som dyker upp på ett blodprov.

FOTO: Andreas Bardell/Aftonbladet/TT, Discovery+

Annons