Sanningen om Daniel Tholéns tårar i Farmen – relationen med sönerna

Daniel Tholén

När Farmen-profilen Daniel Tholén får ett brev från sina barn bryter han ihop.
Nu berättar han om relationen till hans söner och anledningen bakom hans tårar.
– Det här klarar jag inte riktigt av, säger han.

I kvällens avsnitt av Farmen möts deltagarna av en känslosam överraskning. På gården står det nämligen en säck med handskrivna brev som deras nära och kära hemifrån har skickat. Breven väcker starka känslor och någon som bryter ihop totalt är Daniel Tholén.

Nu berättar han om relationen till hans söner, och anledningen bakom hans tårar.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Daniels tårar efter breven i Farmen

Redan innan Daniel begav sig iväg för att vara med i programmet bestämde han sig för att lämna känslorna hemma. Men när breven kom gick det inte att hålla igen.

LÄS MER: Farmen-Helena avslöjar kärlekslyckan – gifter sig efter mörka tiden

– Generellt så är jag en otroligt blödig person som gråter mycket och ofta och tycker att saker och ting är känslosamma. Men jag har ju bestämt mig här inne för att stänga av den sidan för att liksom försöka klara av den här situationen. Men nu bryter även den programmerade Daniel ihop alltså. Det här klarar jag inte riktigt av, säger han i programmet medan han håller breven i sin hand.

När han sedan går iväg för att läsa breven bryter han ihop ytterligare en gång. Men efter att ha samlat sig berättar han tillslut vad breven sa.

– Barnen har att de mår bra, vilket jag också har förväntat mig och hoppats på att de gör. Men också att de hade förväntat sig att jag skulle varit kvar såhär länge och att de tror på mig. Det är mycket att leva upp till men jag ska göra vad jag kan, säger han innan han fortsätter:

– De här breven var det bästa som kunde hända mig för min framtid här på Farmen.

Det okända kravet från familjen

Att åka till Farmen var inget som var självklart för Daniel, men beslutet tog han tillsammans med sina barn. I en intervju med Hänt har han tidigare berättat om sönerna som är 14 och 16 år gamla, och hur mycket det betydde för honom att de var stöttande i hans beslut att vara med.

– Det var de som fick bestämma om jag skulle göra det. Vi kom ju till en punkt då jag fick reda på att jag fick vara med och därmed var tvungen att bekräfta att jag kunde och verkligen ville. Så då fick de två och deras mamma, som jag har separerat med för 14 år sen och har en väldigt nära relation med, ha det sista ordet om de trodde att de kunde hantera det här, säger han innan han fortsätter:

– För det är ju inte bara att jag skulle vara borta ett bra tag, utan det kommer ju också mycket nu som man inte riktigt kan förbereda sig på. Som de blir indragna i på ett eller annat vis.

För barnen var valet självklart, och efter att deras mamma och hennes nya man fått prata ihop sig ett tag blev det självklart även för dem.

– För ungarna var det självklart. De var stöttande och så fick resten av familjen fundera ett dygn och prata ihop sig där hemma. Men de tyckte att om jag kommer med så är det väl klart att jag får göra det. Så det var det största, annars hade jag haft väldigt svår att åka.

LÄS OCKSÅ: Här avslöjar TV4 vinnaren i Farmen 2021

LÄS OCKSÅ: Farmen-Richard om Robin Kacaniklic svek – efter överenskommelsen

SENASTE NYTT!