RobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinson
TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Sanningen om Amandas insjuknande i Robinson – det fick tittarna inte se

20 mar, 2023 
Amanda Högvik i Robinson
Dramatiska bilder visades i Robinson där Amanda Högvik syntes liggandes på marken.
I en intervju med Hänt berättar hon nu själv om vad som egentligen hände med hennes mående.
– Jag vet att jag kollapsade och upplevde extrem smärta i huvudet och ner i nacken, säger Amanda.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pelle om sista tiden i Robinson: ”Vi satt i grottan”Brand logo
Pelle om sista tiden i Robinson: ”Vi satt i grottan”

En ny säsong av Robinson har gått av stapeln och redan i det andra avsnittet av programmet visas dramatiska scener. Det är deltagaren Amanda Högvik, 28, som syns ligga på marken och tas omhand av sina lagkamrater.

– Hon blev riktigt dålig, vi vet inte om det var vätskebrist eller vad det var. Men hon föll ihop, låg och krampade och det slutade med att hon lämnade i en läkarbåt. Vi har ingen aning om vad som händer med Amanda nu, säger Dennis Johansson, 23, i programmet.

Amanda i Robinson
Foto: TV4

Sanningen om Amanda Högviks sjukdomskamp i Robinson – det hände egentligen

När Hänt når Amanda berättar hon om vad det var som egentligen hände. Det hela började nämligen långt innan Robinson-äventyret.

Annons

– Jag var sjuk från och till kanske fem veckor innan vi skulle åka dit. Så jag hade feber sedan blev jag frisk och så, säger Amanda till Hänt och fortsätter:

– Kvällen innan vi skulle resa ut och börja så ligger jag med frossa själv inne på hotellrummet och försökte värma mig i duschen. Sedan var det inte ens säkert på morgonen att jag skulle få komma ut, det kom läkare och så fick jag ta covidtest. Så jag blev undersökt medan de andra redan hade satt sig i båtarna och var redo att åka ut mot ön. Men de kom och hämtade mig så jag fick åka dit själv till båtarna. De hade gjort bedömningen att det funkade och jag hade fått värktabletter.

”Jag vet att jag kollapsade och upplevde extrem smärta i huvudet och ner i nacken”

I avsnittet får tittarna bara se snabba bilder från när Amanda ligger på marken men nu berättar hon om dramatiken som tittarna aldrig fick se.

Annons

– Jag minns inte så mycket men jag har fått det återberättat. Jag vet att jag kollapsade och upplevde extrem smärta i huvudet och ner i nacken. Det spred sig och jag ser ingenting. Jag går till och från till att höra folk och att inte höra folk. Sen vet jag inte hur många timmar det går men jag åker med båten när det är mörkt, så på natten eller sen kväll.

– Jag vet att jag vaknade på ett rum utan fönster, det fanns ingen klocka och ingen spegel. Jag hade en droppställning med slangar in i armen, det är det jag minns.

Vad var det som gjorde att det blev så här då?

– Det som tog hårdast på mig var att det var bihålorna jag hade problem med och luftfuktigheten slog totalt ut mig. Jag drack hur mycket vatten som helst men kroppen tog stryk ganska hårt från början.

Nu återstår det att se om Amanda kryar på sig och tar sig tillbaka in i Robinson 2023!

FOTO: TV4

Annons