Sanningen bakom prinsessan Madeleines brutala svek: "Silvia blev besviken och förtvivlad"

"Det hela kändes väldigt pinsamt".

Prinsessan Madeleine, 32, har hamnat i blåsväder. Igen.

Sedan fjorton år tillbaka är hon beskyddare för ”Min Stora Dag”, en insamlingsstiftelse som hjälper barn med svåra sjukdomar till en välbehövlig paus från en vardag fylld av sorg och sjukhusrutiner. I dagarna firade de 15 år med ett stort kalas på Junibacken på Djurgården i Stockholm. Madeleine tackade förstås ja. Något annat fanns ju inte på kartan. Trodde de åtminstone på ”Min Stora Dag”. Men härom veckan nåddes de av beskedet att hon inte tänkte dyka upp.

– Prinsessan kommer inte att medverka eftersom att hon har en liten bebis som hon måste ta hand om, sa hovets presschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Det är många som är oerhört besvikna på prinsessan Madeleines agerande. Foto: IBL

Det är många som är oerhört besvikna på prinsessan Madeleines agerande. Foto: IBL

Som om det inte var nog valde Madeleine i samma veva även att stanna hemma när World Childhood ställde till med en stor välgörenhetsgala i New York – ett uppseendeväckande beslut som av naturliga skäl blev allt annat än populärt. På inbjudan stod det nämligen klart och tydligt att galan och den påkostade middagen skulle ske i närvaro av “Drottning Silvia av Sverige och prinsessan Madeleine av Sverige”.

– Silvia blev förstås väldigt besviken och förtvivlad över att behöva sitta där ensam. Hon tyckte det hela kändes väldigt pinsamt. Childhood betyder dessutom oerhört mycket för henne, säger en källa med god insyn.

Silvia blev allt annat än glad och tyckte det hela kändes väldigt pinsamt. Foto: IBL

Silvia blev allt annat än glad och tyckte det hela kändes väldigt pinsamt. Foto: IBL

Madeleine är förvisso ”mammaledig” och sedan en tid tillbaka bosatt i London. Men tanken har hela tiden varit att hon ska fullfölja sitt kungliga program – som är allt annat än fullproppat. Dessutom har ju prinsessan Leonore, 1, och tre månader gamla prins Nicolas faktiskt en pappa också. Men Chris O’Neill, 40, är som bekant en väldigt upptagen man som sällan kan rycka in när det krisar. Men som tur är har familjen Bernadotte/O’Neill anställt en nanny så att de kan få vardagen att gå ihop. Senast de använde henne var vid riksmötets öppnande för några veckor sedan.

– Det är märkligt att de använde henne då men inte nu. Det handlar nog bara om att Madde är för lat för att ta sig iväg, säger en källa vi pratat med..

Drottning Silvia och drottning Rania på galan som prinsessan Madeleine skulle ha gått på. Foto: IBL

Drottning Silvia och drottning Rania på galan som prinsessan Madeleine skulle ha gått på. Foto: IBL

Madeleine har ju alltid haft ett rykte om sig att vara bortskämd och lite förmer och dessutom inte ta sitt kungliga uppdrag på allvar. Den bilden har ju knappast förbättrats efter hennes besynnerliga agerande den senaste tiden.

– Hon är verkligen en prinsessa på ärten och gör inte vanligtvis inte mer än hon måste. Och nu gör hon inte ens det, säger samma person.

Det är tredje gången inom loppet av sju månader som Madeleine hamnar i blåsväder. I februari besökte hon tillsammans med Chris sitt hertigdöme Gästrikland. Hon sa inte ett enda ord till media och vägrade svara på frågor – något som förstås väckte upprörda känslor.

– Att vinka och le räcker inte och att se sig själv höjd över demokratin och öppenheten är obegripligt och unket, skrev Sveriges Radio-chefen Leif Eriksson i ett öppet brev.

Han kunde inte ha mer rätt.

Skärp dig, Madde!

Andra läser också:

Kronprinsessan Victorias makalösa gravidstil – och hon är lyckligare än någonsin

Prinsessan Sofia anklagas för stöld: “Det är för jävligt”

En ny kunglig bebis kan vara på väg: “Prinsessan Sofia är redan gravid”

SENASTE NYTT!