Sanna Nielsens dolda kamp efter ovanliga sjukdomsbeskedet

Sanna Nielsen

Sanna Nielsen syns snart återigen på Sollidenscenen i rollen som programledare för Allsång på Skansen.
Nu öppnar hon upp om dramatiska tiden efter det plötsliga insjuknandet.
– Kände mig som en bebis, som måste försöka lära sig gå, säger hon till tidningen Amelia.
Slå på ljud

Sanna Nielsen har varit ett välkänt ansikte för det svenska folket under många års tid. Artisten och programledaren har under de senaste åren programlett SVT:s sommarklassiker Allsång på Skansen. Inför årets säsong var det många som oroades för ifall programmet skulle tvingas ställas in, detta på grund av coronaviruset.

”SVT har naturligtvis diskussioner om hur Allsång på Skansen kommer att påverkas med rådande restriktioner, men som läget är i dag – 26 mars – planerar vi fortsatt för att programmet ska göras ”, skrevPer Rådelius, projektledare för Allsång på Skansen, i ett mejl till Hänt tidigare i våras.

Allsång på Skansen utan publik

Som planerat så kunde SVT till slut meddela glädjebeskedet att det klassiska sommarprogrammet sänds även i år.  Allsång på Skansen har funnits sedan 1935 och sänts av SVT sedan 70-talet med sina klassiska sånghäften. Sanna Nielsen fortsätter uppdraget även i år men programmet kommer att behöva se något annorlunda ut – det sänds nämligen utan publik. Trots detta känner sig Sanna exalterad över den nya säsongen.

– Det ska bli jätteroligt att ännu en gång få leda Allsång på Skansen. Att få sjunga tillsammans, sprida glädje och gemenskap över hela landet, säger hon i ett pressmeddelande.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Sanna Nielsens okända kamp

Även om Sanna alltid syns med ett stort leende på sina läppar när hon befinner sig på Sollidenscenen så har livet inte alltid varit lätt. Den folkkära artisten drabbades nämligen av ett virus för tre år sedan. I en intervju med Amelia berättar Sanna om viruset som satte sig på balansnerven och tiden som väntade efteråt.

– Plötsligt dök huvudet ner i bordet och jag föll i golvet. Jag trodde först att jag fått en stroke eller en hjärntumör. Hamnade på akuten och kände mig som en bebis, som måste försöka lära sig gå. Det tog fyra, fem veckor innan jag kunde giga igen, säger hon till tidningen.

– Jag trodde att jag skulle dö av viruset.

FOTO: Erik Simander/TT/Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!