Sanna Nielsens besked timmar innan premiären av Allsång på Skansen

Sanna Nielsens besked – timmar innan premiären av Allsång på Skansen

Sanna Nielsen gör sitt femte år som programledare för Allsång på Skansen.
Bara timmar innan premiären öppnar hon nu upp om hur hon känner inför programmet.
Här är hennes ärliga ord.
Slå på ljud

Allsång på Skansen har letts utav många folkkära artister genom åren. Bland de första att leda programmet var till alla kvinnors lycka Lasse Berghagen, 75, som sjöng rätt in i folkets hjärta med låten Stockholm i mitt hjärta. Efter honom har Anders Lundin, 61, Måns Zelmerlöw, 34, och Petra Marklund, 35, lett svenska folket in i allsång, innan det tillslut blev dags för sångfågeln Sanna Nielsen, 35, att ta över stafettpinnen.

Det var 2016 som Sanna klev in som programledare, och under sista programmet av förra säsongen avslöjade hon att hon inte känner sig klar riktigt än.

– Jag har fått vara er allsångsledare i fyra år och jag har njutit av varje sekund. Vi ses nästa år igen, ropade hon till publiken.

Men nu öppnar hon upp om sina känslor kring programmet.

I år blir det annorlunda

Att man har sjungit hela sitt liv är det många artister som säger, men någon som faktiskt har rätten att slänga med det uttrycket är Sanna. Redan som 11-åring slog hon igenom med låten Till en fågel, och efter det gick karriären bara spikrakt uppåt. Med sju deltaganden samt en vinst i svenska Melodifestivalen och en tredje plats i Eurovision Song Contest är hon en riktig schlagerdrottning. Men när hon fick förfrågan att leda Allsång på Skansen var det en ganska okänd mark för sångerskan – trots att hon tidigare varit med och lett Melodifestivalen, var inte programledning något hon var van vid.

Men trots att hon inte är programledare i grunden, kan alla skriva under på att hon har gjort ett fantastiskt jobb. Redan efter första programmet haglade det in positiv respons, och det verkar inte ha tagit slut än. Men i år kommer det bli väldigt annorlunda från tidigare år, då programmet för första gången ska göras utan publik.

Känslorna inför premiären

I ett inlägg på Instagram berättar hon nu om sina känslor inför kvällens premiär av Allsång på Skansen. 

“Nu är jag hemma efter en lång dag och kväll på Skansen inför premiären i morgon! Ganska trött tjej såklart, men inte lika trött som oerhört glad över att vi snart är igång! Träffat de flesta artisterna idag och vilka STJÄRNOR, vilka proffs. De är så redo att sjunga för er i morgon. Så även jag”, skriver hon.

Hon fortsätter med att gå in på värdet av att ha musik i våra liv, speciellt i tider som dessa.

“Idag har tankarna snurrat i huvudet. Vikten för många av att de här programmen kan göras. Musik förenar verkligen…och vi ser så fram emot att få sprida glädjen och musiken till er i morgon. Tillsammans med er, även om det är på distans. Jag längtar! Nu säger jag god natt och TACK för all er pepp! Nu kör vi”

FOTO: TT

SENASTE NYTT!