Sanna Nielsen kritiseras efter orden om Lotta Engberg

Sanna Nielsen och Lotta Engberg

I premiäravsnittet av Allsång på Skansen gjorde Sanna Nielsen ett oväntat drag mot Lotta Engberg.
Nu riktar tittarna kritik efter händelsen i programmet – och även Lotta Engberg själv har kommenterat Sannas kupp.
– Jag blev verkligen chockad, säger Lotta Engberg till Aftonbladet.
Slå på ljud

Sommaren är i full gång och ett tecken på det måste ju ändå vara att program som Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg haft premiär för säsongen. Sanna Nielsen gör i år sin femte sommar på Sollidenscenen men det var länge oklart ifall hon skulle få möjlighet att sjunga för det svenska folket på tisdagskvällarna.

På grund av pandemin fanns det nämligen tvivel kring ifall Allsång på Skansen skulle kunna genomföras. Till slut togs beslutet att det blir en säsong trots allt. Däremot finns ingen publik på plats utan Sanna och gästartisterna befinner sig ensamma på Skansen medan tv-tittarna får sjunga med hemifrån sofforna.

Under tisdagskvällen är det dags för det andra avsnittet för i år. Bland gästerna hittas namn som Måns Zelmerlöw och Miss Li men förutom gästerna kommer SVT-tittarna självklart även att få ta del av Sanna Nielsens framträdanden.

Lottas chock efter Sannas drag

Under årens gång har Sanna bjudit på en hel del olika uppträdanden och när det var premiär förra veckan gjorde Sanna plötsligt något väldigt oväntat. Sanna bjöd nämligen på en medley bestående av Lotta Engbergs hitlåtar.

För Aftonbladet berättar nu Lotta att detta inte var något som hon själv var beredd på när hon tittade på programmet.

– Sanna är ju fantastisk måste jag säga. Sedan blev jag så fruktansvärt chockad när hon sjöng medley, då satt jag mest och skrev sms till henne hela tiden. Vi pratade under veckan och hon sa ingenting om att hon skulle göra det här, så jag blev verkligen chockad, säger Lotta Engberg.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Tittarnas kritik mot Sanna

Detta var ett framträdande som visade sig få både ris och ros i sociala medier. Vissa tittare tyckte att det var en riktigt rolig idé.

Så roligt att du sjöng ett Lotta-medley!”, skriver en följare på Instagram.

Men det fanns också andra som inte riktigt förstod poängen med att Sanna sjöng Lottas låtar.

”Jag förstår inte varför du sjöng Lotta Engbergs låtar i ditt program. Jag hade hellre sett att du sjöng ett medley med dina egna låtar”, skriver en följare på Instagram.

Varför inte bjuda in Lotta Engberg själv?”, skriver en annan i en kommentar enligt Newsner.

FOTO: Stina Stjernkvist/TT/Tommy Holl/TT

SENASTE NYTT!