LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sanna Nielsens ärliga ord om Pernilla Wahlgren som programledare för Allsången

28 jul, 2023 
Hanna Bolander
Pernilla Wahlgren Sanna Nielsen
Pernilla Wahlgren har gjort succé som Allsångsledare.
Den tidigare programledaren Sanna Nielsen berättar nu om känslorna för att lämna över facklan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sonja Aldén om återföreningen med Sanna Nielsen och Shirley ClampBrand logo
Sonja Aldén om återföreningen med Sanna Nielsen och Shirley Clamp

Tilde de Paula Eby, 50, sitter som vanligt i den klassiska rosa soffan i det direktsända programmet Tilde. Varje fredag intervjuar Tilde kända gäster live från junibacken i Stockholm.

Dagens program gästas av inga mindre än Sanna Nielsen, Pernilla Wahlgren, Jonas Gardell och folkkära professorn Agnes Wold.

– Nu förstår jag hur man ska göra för att bli Allsångsledare på Skansen! säger Tilde och refererar till att Pernilla och Sanna har matchande kläder på sig.

Sanna Nielsen om Pernilla Wahlgren som programledare för Allsången

I veckan program träffas den före detta programledaren för Allsång på Skansen Sanna och Pernilla för första gången offentligt sedan hon tog över. Sanna delar då med sig av sina egna tankar om Pernillas insats.

Annons

– Du klarar ju av att göra flera saker samtidigt men jag lyckades bara ha fokus på Allsången, säger Sanna.

De har träffats och pratat en gång tidigare sedan premiären i Göteborg då Sanna kom fram till Pernilla.

– Sanna har gjort ett otroligt jobb under sina sju år, och så har hon lämnat över stafettpinnen, säger Pernilla.

Sanna delar med sig av tankarna kring beslutet att sluta som programledare för det hyllade programmet. Till en början så var det ett tufft beslut, men när hon väl landat i det så kände hon att hon gjorde rätt.

– Det är världens roligaste sommarjobb, så det är klart att det är ett svårt beslut att ta, säger Sanna

Hon berättar vidare att hon dock landade i att alla hennes drömmar för Allsången var uppfyllda. Då hon kände att hon hade fått göra allt som hon ville som programledare och beslutade sig då för att gå vidare till nya äventyr i karriären.

Annons

– Nu har jag gjort allt det som jag faktiskt drömt om, då är det ganska lätt att ta det steget för då har man redan flugit vidare till nästa dröm, säger Sanna.

Sanna Nielsen och Pernilla Wahlgren om utsattheten som programledare

De båda berättar sedan vidare om den utsatta rollen som man har då man är ansiktet utåt för ett sådant älskat program. Pernilla har fått ta emot en hel del hat och folk som skickar emojis som spyr i kommentarsfältet då det stod klart att hon blir den nya allsångsledaren. Hennes eget kommentarsfält brukar innehålla en del negativitet, men nu spillde det också över på SVT:s kommentarsfält.

– SVT hade nog inte haft det kanske, säger Pernilla och Sanna fyller i:

– Jag tror att när man har det här yrket så är man så påpassad hela tiden. Men det är klart att allsången är ett sådant program som alla tittar på och det är så djupt rotat i folksjälen. Alla tycker och tänker, säger hon och fortsätter:

Annons

– Man är ju inte mer än människa så det är klart att man tar åt sig.

Pernilla har som sagt fått en hel del negativa åsikter riktat mot sig av tittare då hon klev in i Sannas skor. Men nu upplever hon dock att hon fått revansch.

– Sedan Wahlgrens Värld kom så är det så många som fått ta del av mitt privata liv där jag är lite rörig, virrig och vimsig och frispråkig. Så jag tror att det var ju dem som hade åsikter om ”Ska hon då leda Allsången som är si och som är så”. Så det var så skönt när jag väl fick göra premiären och dom blev såhär ”Oj jag trodde inte på dig, men jag fick fel”, säger Pernilla.

– Du var så fruktansvärt bra och är, verkligen. Vi sitter och tittar på det varje tisdag!, säger Sanna.

FOTO: TV4

Annons