Brådings vädjan – kritiseras för beslutet om sonen

Sanna Bråding, 37, har kickstartat året med att föda barn, turnerat med sin föreställning och bolla livspusslet som ensamstående tvåbarnsmamma.

Nu har hon valt att varva ned, och för en vecka sedan skrev hon på sin blogg att hon valt att lämna äldsta sonen Kane-Lee på förskolan några timmar varje dag, samtidigt som hon är mammaledig med lillebror Lakkie-Bee på hemmaplan. Ett beslut som upprört vissa läsare så mycket att nöjesprofilen nu väljer att försvara sitt val.

 

“Det finns inget jag sätter före mina barn. Jag verkligen hyllar det nära föräldraskapet. Men just därför så kände jag att jag behövde 3 veckor med endast ett av barnen några timmar varje dag för att hinna landa i denna vår som minst sagt har varit prövande (ni skulle bara veta)”, skriver hon.

Valet har skapat två läger i Sanna Brådings kommentarsfält. Den enda sidan kritiserar henne för att hon är hemma på dagarna, men ändå låter Kane-Lee vara på förskolan. De tycker att det är fel att lämna bort sitt barn när man själv är ledig.

Samtidigt är det flera som backar Sanna i frågan. De tycker att det är legitimt och något man själv ska få välja utan att bli dömd av andras åsikter.

Sanna Bråding har nu utvecklat sitt resonemang och varför hon tycker att det är bra.

“Jag försöker helt enkelt se till allas behov. Och jag tror helt ärligt att det hade känts konstigt för Kane-Lee att plötsligt sluta förskolan en längre tid för att sedan ”skolas” in igen. Nu får han ett långt sommarlov och en lite mer utvilad mamma. I mina ögon ett sunt och bra beslut”, skriver hon.

Samtidigt vädjar Bråding till läsarna att vara snälla mot varandra och inte döma andras val att leva sitt liv:

“Vi är så snabba på att trycka till varandra som mammor. Varför?! Vi ska ju stötta varann så gott det bara går. Känns som att skuldbeläggande och det svart/vita tänket är det sista vi behöver i en situation där ändå så många tvivlar på sin tillräcklighet”, skriver hon.

FOTO: Ibl