Sanna Brådings namnändring – ber sin bebis om ursäkt

Tv-profilen Sanna Bråding byter namn på sin bebis Blakkie-Bee. Nu skriver hon om det tunga beslutet som är grundat i många sömnlösa nätter.

Tv-profilen Sanna Bråding, 36, födde sitt andra barn i helgen. Då förkunnade hon stolt på sina sociala medier att familjens nytillskott skulle få namnet Blakkie-Bee Mbumba Bråding.

Så sent som under måndagen skrev hon på sin blogg om betydelsen bakom namnet och beskrev det som genomtänkt och högt älskat.

”Så när vi plötsligt fick till oss namnet Blakkie-Bee, som är en blandning av latin och ett grunduttryck för urkraft, så visste vi att det var rätt. Ett namn som betyder ”Kraftfull resenär”, vilket han verkligen är. En resenär som bestämt sig för att komma till vår familj”, skrev hon.

Men bara ett dygn efter att inlägget publicerats har namnet redigerats till Lakkie-Bee. Sanna Bråding skriver i ett nytt blogginlägg med rubriken “Förlåt för att jag födde ut dig till en så dömande värld” som publicerades under tisdagsmorgonen att hon legat sömnlös på nätterna och grubblat.

LÄS MER: Sanna Brådings hemlighet bakom barnens namn

“Men någonting skavde. Jag och British var så nöjda med vårt namnval på vår son, vi såg något annat, en fin betydelse, ett annat uttal och stavning, en stolthet i ett arv, och ett vackert namn. Men ju mer jag funderade, så kände jag att i en tid som denna, där människor mer och mer dömer ut varandra efter skalet, så var det något som tog emot”, skriver tv-profilen.

“När jag insåg hur snabbt många kunde förknippa hans namn med något negativt gällande en hudfärg, så kändes det inte längre rätt. En hemsk insikt då så många förknippar en viss hudfärg med något negativt. Det knöt sig i magen. Fyfaan för människors dömande”, skriver Bråding om beslutet.

LÄS MER: Gravida Sanna Bråding avslöjar vem pappan är

Hon skriver att hon tillsammans med barnens far, British Mbumba, vill fostra sönerna till trygga, älskade och stolta individer. Att de vill lära dem att kärlek är grunden till allt och att hon önskar ge både storebror Kane-Lee, 2, och nya lilla sonen de bästa förutsättningar som finns.

“Med det sagt, så ger vi dig namnet Lakkie-Bee. Ett namn med ännu en dimension i sin betydelse, som klingar av lycka, men med exakt samma betydelse i grunden som du var menad att ha min kraftfulla resenär”, skriver Sanna Bråding.

På Instagram stöttas tv-profilen av sina följare:

“Nämen vad hemskt att man inte kan välja namn fritt längre. Ush . I maj kommer mitt och fruns tredje barn till världen och jaa många gånger blir man rädd för deras framtid. Du är fortfarande en av dem få grymma förebilderna jag har!”, skriver en av dem.

“Det är så smärtsamt att som förälder inse samma dag som barnet föds vilken grym och orättvis värld vi lever i och har tvingat våra barn att leva i. Men samtidigt kan vi visa våra barn att vi står emot, att vi i varje andetag kämpar för att göra världen till en bättre plats. Stor kram till er familj”, skriver en annan.

FOTO: Ibl/Instagram