TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Sanna Bråding: "Alla bruna män är inte mina pojkvänner"

30 sep, 2017 
AvLotta Gray
Sanna Bråding har tröttnat rejält på fördomar och trångsynthet. Nu ryter hon ifrån i ett hyllat inlägg på bloggen.
Annons

Programledaren och författaren Sanna Bråding, 37, har tröttnat rejält på den inskränkta och onyanserade bilden som människor har av färgade personer i allmänhet, och att de alla skulle vara hennes killar i synnerhet.

Hon har  barnen Kane-Lee, 2, 5, tillsammans med före detta sambon British Mbumba, 39, samt även Lakkie-Bee, åtta månader. Nu ryter hon ifrån på sin blogg om de ständiga felaktiga påståenden som hon måste relatera till, allt i ett inlägg med rubriken “Alla bruna män är inte mina pojkvänner”:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“Jag har ett gäng artiklar sparade i en låda nånstans i källaren som jag fått av vänner genom åren, där jag står med ett gäng olika manliga polare med brun hy på bild från olika sammanhang och mingel. På nästan alla bilder står det ”Sanna med hennes pojkvän” eller ”Sanna och Mogge från Idol”. Är det inte sjukt?”, skriver hon på bloggen.

Programledaren anser att man inte kan bunta ihop människor efter hudfärg, etnicitet,  grupp eller kön utan  bör lyfta blicken och se över sina fördomar.

“Ignoransen inför många människor som inte ser exakt ut som den vita normen. Hur många skulle sätta lite varierande bilder på Per Lernström i tidningen bredvid kollegan Gina Dirawi i Idol. Nån random vit snubbe som Gina står med på bild och tänka ”Äh, han har brunt hår och är vit i hyn, vi skriver att det är Per och Gina från Idol”. Det skulle inte hända”, skriver Sanna Bråding.

Väl rutet tycker vi på Hänt!

Foto: IBL

Annons