farmen 2023

Sandra om Madeleines beslut att lämna Farmen: “Positivt för mig”

Farmen 2023

Årets säsong av Farmen är fylld av känslor, svek och dramatik.
En deltagare har valt att lämna programmet av personliga skäl.
Nu berättar Sandra Göransson om hennes känslor kring deltagarens avhopp.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

essica Almenäs om hälsan – nu berättar hon om skadan: ”Hoppas 2023 blir bättre”
0:21

Efter reklamen: essica Almenäs om hälsan – nu berättar hon om skadan: ”Hoppas 2023 blir bättre”

(0:21)

Slå på ljud

Det har endast sänds tio avsnitt av årets säsong av Farmen men dramatiken har redan tagit fart. Tidigt i säsongen började pakterna bildas, känslor och intriger har uppstått. Det är flera av deltagarna som redan gjort avtryck i programmet. En av dessa är Sandra Göransson, 40, som i för närvarande befinner sig på Torpet.

Även denna säsong är det en fördel att ta sig till Torpet, där man kan vinna fördelaktiga amuletter som kan användas senare i tävlingen. Sandra lyckades, tillsammans med deltagaren Sandra Öder, 28, ta sig till Torpet efter att ha vunnit en tävling i stövelkastning mot Karin Kollberg, 38.

Deltagaren om läggmatchen i Torpkampen

Trots att det är en stor fördel att ta sig till Torpet gick Karin in med inställningen att förlora Torpkampen, vilket hon säger både i programmet och sedan utvecklar ytterligare för Hänt.

– Att det gick som det gick i Torpkampen, det var ju ett väldigt taktiskt val från mitt håll. Det var både bra för gruppen och för mig privat, säger Karin i programmet.

När Hänt når Karin berättar hon om varför hon valde att lägga sig i tävlingen och förlora sin chans att ta sig till Torpet och istället ge möjligheten till Sandra G och Sandra Ö.

– De taktiska skälen var ju att vi ville ha dem på Torpet, stämningen på gården just där och då var väldigt ansträngd och vi behövde bryta någonting. Så vi hade bestämt det, säger Karin och fortsätter:

– Inte alla kanske, men de som jag pratade med. Jag kan bara prata för mig själv men jag ville att de skulle vara på Torpet för gruppens dynamik funkade inte så jättebra där och då.

Farmen-Sandras ord Madeleines beslut att lämna Farmen: "Positivt"

Spelet är verkligen igång och det blir mer och mer påtagligt för varje avsnitt. På Farmen är det viktigt att ha bra sammanhållning i gruppen, samtidigt som det är var man för sig. När deltagaren Madeleine "Madde" Olovsson, 51, valde att lämna programmet för några avsnitt sedan av personliga orsaker, togs det emot med blandade känslor.

– Jag vill bara meddela att jag tänkte åka hem idag och det är av personliga skäl, säger Madde i programmet.

Madeleine var en väldigt omtyckt person i gruppen, men hon sågs även som ett stort hot för övriga deltagare. Till Hänt berättar Sandra om hur Maddes avhopp var fördelaktigt för hennes del.

– Vi visste det ju ett tag innan, det var ju en lite långdragen process innan hon lämnade. Vi visste att det var på g, hon pratade om det och så. Det var ju tråkigt i sig, hon var ju en härlig och trevlig personlighet, väldigt lugn och trygg, säger Sandra och fortsätter:

– Men rent tävlingsmässigt på kunskap, så var det ju positivt för mig. För det var väl enda stället på kunskap, som hon skulle kunnat plocka mig. Vi var väl varandras motsatser där.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN