farmen 2023

Farmen-Karin Kollberg avslöjar sanningen om läggmatchen i Torpkampen

Farmen 2023 Karin, Sandra Ö, Sandra G

Farmen 2023 är i full gång och dramatiken på gården likaså.
I onsdagens avsnitt får tittarna se när Torpkampen avgör vilka två deltagare som får chansen att ta sig till Torpet.
Till Hänt berättar Karin Kollberg om sanningen om tävlingen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anna Brolins avslöjande om Farmen-inspelningarna
0:32

Efter reklamen: Anna Brolins avslöjande om Farmen-inspelningarna

(0:32)

Slå på ljud

Vi har gått in i vecka 3 i Farmen 2023 och nu börjar det hetta till rejält. Säsongen har bjudit på kärlek, dramatik och nya deltagare har kommit in på gården. Två deltagare det stormat kring är Sandra Öder, 28, och Sandra Göransson, 40.

I onsdagens avsnitt av Farmen är det dags för torpkamp och storbondens plan är att göra ett val som går ut på att sända bort eller åtminstone sära på en duo i gruppen. Torpkampen ska uppgöras i en stövelkastning. De två deltagare som presterar bäst i tävlingen skickas till Torpet, där man kan vinna fördelaktiga amuletter, medan förloraren får stanna kvar på Farmen.

Läggmatchen i Torpkampen – nu berättar deltagaren

De som tävlar om platserna på Torpet är Sandra Ö, Sandra G och Karin Kollberg, 38. Alla deltagare får tre chanser på sig att kasta stöveln så långt de kan, men behöver inte nyttja alla tre försök. Karin är den som går först ut med att kasta stöveln och nöjer sig efter första kastet.

Karin förlorar Torpkampen då både Sandra Ö och Sandra G kastar sina stövlar längre. I programmet berättar Karin om känslorna över förlusten.

– Att det gick som det gick i Torpkampen, det var ju ett väldigt taktiskt val från mitt håll. Det var både bra för gruppen och för mig privat, säger Karin i programmet.

När Hänt når Karin berättar hon om varför hon valde att lägga sig i tävlingen och förlora sin chans att ta sig till Torpet och istället ge chansen till Sandra G och Sandra Ö.

– De taktiska skälen var ju att vi ville ha dem på Torpet, stämningen på gården just där och då var väldigt ansträngd och vi behövde bryta någonting. Så vi hade bestämt det, säger Karin och fortsätter:

– Inte alla kanske, men de som jag pratade med. Jag kan bara prata för mig själv men jag ville att de skulle vara på Torpet för gruppens dynamik funkade inte så jättebra där och då.

Farmen-Karins ord om gruppens betydelse: "Kommer inte överleva..."

Karin menar att hon offrade sin plats på Torpet på grund av att det var det som passade gruppen bäst vid den tiden.

– Ja allting är ju ett spel där inne och man måste ju göra vad som passar gruppen bäst, säger Karin och fortsätter:

– Man kan inte köra själv på Farmen. Du kommer inte överleva då. Det går inte att få alla emot dig, det går liksom inte. Du får ju folket emot dig då, det sociala spelet är viktigare än att kunna driva en gård.

Vidare fortsätter Karin berätta att det inte var en så stor uppoffring att lägga sig under stövelkastningen då hon inte ville ta sig till Torpet till att börja med.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN