ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Sandra Dahlberg om barnens diagnoser – så påverkas livet

03 jan, 2023 
Sandra Dahlberg
Sandra Dahlberg och hennes barn lever med diagnoser.
Nu berättar hon om hur vardagen med ADHD fungerar – samt planerna på att släppa en bok för barn med koncentrationssvårigheter.
– Det är helt omöjligt att upprätthålla ordning men för mig är det bara vardag, säger Sandra till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sandra Dahlberg bekräftar uppbrottet – efter stora lyckan: ”Det är lite limbo”Brand logo
Sandra Dahlberg bekräftar uppbrottet – efter stora lyckan: ”Det är lite limbo”

Sandra Dahlberg, 43, slog igenom i Fame Factory 2003 och det är just som artist som många känner igen henne. På senare år har hon dock lagt ner musikkarriären och arbetat som bland annat programledare och vinstutdelare i Postkodslotteriet.

Sandra Dahlberg släpper bok för barn med diagnoser

När Hänt träffar Sandra är hon aktuell för att medverka i det nya programmet Herre på täppan. Men utöver sin nya tv-medverkan har hon något helt annat på gång.

– Jag kommer släppa min barnboksdebut. Jag har skrivit en interaktiv barnbok för barn med spring i benen och spring i tanke, säger Sandra till Hänt.

Hur kom du in på att göra just det här?

– Jag har ADHD, mina barn har ADHD och det där med koncentration och fokus är en utmaning. Det märks ju idag inte minst på alla dessa barn som har svårt att släppa enheterna och koncentrera sig så det är mer och mer vanligt. Så jag har försökt hitta ett sätt där man kan fånga deras uppmärksamhet.

Annons

Så ser vardagen med ADHD ut för Sandra Dahlberg: ”Kaos alltihopa”

Vidare berättar Sandra varför hon tycker att hennes nya bok behövs. I skolorna menar hon att det inte hade skadat med andra alternativa sätt för barnen att lära in saker.

– I skolan så är det väldigt inrutat. Skolan är väldigt cementerad i hur den ser ut och även om man vill väldigt gärna att det ska vara individualiserat och att man ska utgå från varje elev så... Det är många elever i varje skola så jag tror absolut det behövs lite andra typer av böcker.

Hur påverkar diagnoserna dig och din familj?

– Jag är uppvuxen så, hela min familj. Det är bara kaos alltihopa. Det är helt omöjligt att upprätthålla ordning men för mig är det bara vardag. Man lär sig och man hittar lösningar på allting.

FOTO: TT

Annons