Vad hände med skådisarna i Alla vi barn i bullerbyn? Så här lever de idag

Anna Sahlin och barnen i bullerbyn

Det är snart 35 år sedan som Astrid Lindgrens älskade film Alla vi barn i Bullerbyn spelades in. Barnstjärnorna i den hyllade succén har idag vuxit upp och gjort olika vägval i livet – både inom och utanför rampljuset.

Slå på ljud

De klassiska filmerna som utspelar sig i den småländska idyllen och händelserna i de olika herrgårdarna Sörgården, Norrgården och Mellangården har blivit självklara berättelser i mångas barndom. 1986 spelades den första filmen in om Barnen i bullerbyn i regi av Lasse Hallström. Idag har skådespelarna vuxit upp och tagit olika vägar i livet. Faktum är att en har blivit popartist, en har blivit barnboksförfattare och en har helt lämnat kontinenten.

Bröderna Lasse och Bosse – det gör skådisarna idag

Henrik Larsson, 44, som spelade Mellangårds-pojken Bosse är sedan 1999 bosatt i USA. Han valde då att flytta till Los Angeles där han började studera manusskrivande. Idag är han författare och har släppt boken Kungen i kommunen.

Henrik har dessutom arbetat som stand in för bland annat David Beckham och även skymtats flörtande med Gunilla Persson i Svenska hollywoodfruar.

Gunilla Persson Henrik Larsson

Gunilla Persson och Henrik Larsson i Svenska hollywoodfruar

Bosses bror Lasse som spelades av Crispin Dickson Wendenius, 45, valde däremot att studera på teknisk högskola i Frankrike och är idag bosatt i Stockholm.

Barnen Kerstin och Olle – det gör skådisarna idag

Minstingen Kerstin spelades av Tove Edfeldt, 37, vid inspelningstillfället var hon endast 2 år gammal. Sedan dess har hon fortsatt skådespelarkarriären i samma riktning då hon bland annat som 13-åring fick huvudrollen i filmen Sanning eller konsekvens.

Tove Edfeldt och Alexandra Rapaport

Tove Edfeldt och Alexandra Rapaport i Morden i Sandhamn

Jessica Gow/TT

Tove har även synts i serien Barnen på Luna och i Lasse Åbergs film The Stig-Helmer Story från 2011.

Någon som följt samma yrkesspår som Tove är Harald Lönnbro, 45, som spelade Olle. Han valde att studera vid Teaterhögskolan i Stockholm och har synts som skådis inom både film och tv, bland annat i Beck, Syrror och Morden i Sandhamn.

Skådisarna som valde att lämna filmvärlden

Ellen Demérus, 45, som spelade Britta valde att lämna skådespelarkarriären som barn och arbetar idag som grafisk formgivare och har dessutom skapat flertalet pekböcker för barn.

Även Linda Bergström, 44, har inte synts i rampljuset sedan Astrid Lindgrens Alla vi barn i bullerbyn. Hon upplevde nämligen utanförskap efter skådespelarinsatsen som Lisa.

– Efter premiären 1986 kom jag hem och trodde att de skulle vara stolta över mig. I stället blev jag mobbad i skolan i flera år, har hon tidigare sagt till Expressen men säger även att hon inte ångrar insatsen i serien.

Kom trea i Eurovision song contest

Det mest kända ansiktet bland barnstjärnorna i vuxen ålder är för dem flesta popsångaren Anna Sahlin. Hon spelade karaktären Anna och är idag artist, låtskrivare och skådespelare. Hon har deltagit i Melodifestivalen flertalet gångerA och kom dessutom trea i Eurovision Song Contest 2002 när hon representerade Estland. Hon har även synts i tv produktioner som Let's dance och Farmen VIP 2019 där hon kammade hem en andra plats i finalen.

Anna Sahlin i Let's dance

Anna Sahlin i Let's dance

ROGER VIKSTRM / TTLÄS OCKSÅ: Saltkråkan-Malin fick oönskade dickpicks: ”Började gråta”

LÄS OCKSÅ: Maria Johansson spelade Tjorven i Saltkråkan – det gör hon idag

FOTO: ROGER VIKSTRM/TT, ROGER TILLBERG/TT, KARIN TÖRNBLOM/TT

SENASTE NYTT!