LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sabina Ddumba: Min mamma övergav mig när jag var liten

04 nov, 2017 
AvJonna Friberg Wennerberg
Sabina Ddumba berättar i "Så mycket bättre" hur det var att bli lämnad av sin mamma i ung ålder. Historien får Tomas Andersson Wij att bryta ihop och han lämnar inspelningen.
Annons

I “Så mycket bättre” är det Sabina Ddumba, 23, som står i centrum. Det är hennes historia som ska berättas och hennes låtar som ska tolkas. Sabina Ddumba delar bland annat av sig av sin komplicerade relation till sin egen mamma.

– Min mamma bor i Uganda med min lillasyster, säger hon i programmet.

Uno Svenningsson, 58, undrar om hon brukar komma hem så att de ses någonting.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Hon gjorde det när jag var yngre, hon var borta en månad, två månader, sen kom hon hem och sen för varje år var det mer tid i Uganda, berättar Sabina och fortsätter.

– Jag var väldigt mammig när jag var liten, så fick jag vara med henne sen så åkte hon och då var ju jag kvar medan hon är borta och gör vad hon än gör.  Jag minns att när jag var 8 år kände jag att nu har hon flyttat, nu bor hon inte här längre nu bor hon i Uganda. Det var skitjobbigt. Jag grät säker sju gånger per dag, jag undrade ju varför. Jag fick liksom aldrig något svar, säger hon.

Annons

Sabinas historia gick rakt in i hjärtat hos de andra artisterna, men någon som verkligen påverkas är Tomas Andersson Wij, 45.

– Jag tänker att såna här grejer kommer man liksom inte över, man ska kanske inte göra det. Man hittar ett sätt att leva med det. Det finns vissa människor om är gift för än och även om man älskar dem så måste man lämna dem, säger Tomas och fortsätter:

– Jag blev lite tagen av hennes livsberättelse och jag fattade plötsligt vad som har skapat Sabina Ddumba, säger han.

Och direkt efter att hon delat sin historia är det Tomas tur att sjunga. Han presenterar vilken låt han ska sjunga, men han klarar inte av att gå upp på scenen efter att ha tagit in Sabinas berättelse.

– Jag måste bara ta lite luft, säger han och springer ut.

Väl ute så berättar Tomas vad som hände med honom.

– Det här är bland det sjukaste jag varit med om faktiskt, jag hade liksom skrivit låten och tänkt det som en relationslåt och så började hon berätta om relationen till sin mamma och då kände jag att det är ju det låten handlar om, berättar han.

Annons

Och låten träffade rakt i hjärtar på Sabina, hon kunde inte hålla tillbaka tårarna när Tomas sjöng till henne.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga faktiskt, det är en så konstig grej liksom, det är ju en låt. Jag såg på honom vad det betydde så det blev bara så mycket. Det är något av det finaste jag har fått, av någon. Det var bara så mycket på en gång, det kändes och det känns. Så fint, verkligen, säger hon.

Se Tomas Andersson Wijs fantastiska tolkning här:

Foto: TV4

Annons