laleh

Lalehs okända kärlek Gustaf Thörn – nu träder han fram

Laleh och Gustaf Thörn

Laleh är en av våra mest framgångsrika artister och har gjort flera hitlåtar genom åren.
I SVT-dokumentären Laleh-välkommen hem får vi för första gången reda på hur Laleh och kärleken Gustaf Thörn träffades.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Henrik Borgs rättelse till Lisa Borg: "Heter du..?"
0:29

Efter reklamen: Henrik Borgs rättelse till Lisa Borg: "Heter du..?"

(0:29)

Slå på ljud

Musikern Laleh Pourkarim, 40, är en av Sveriges mest kända artister, som både har släppt egen musik men även skrivit flera stora hits åt andra artister.

Laleh gjorde skådespelardebut i Josef Fares succéfilm Jalla! Jalla! som 18-åring. Det är också hennes enda filmroll. Fem år därpå så släppte hon sin första skiva, singeln Live tomorrow och toppade många listor i flera veckor.

Debutalbumet Laleh vann tre Grammisar, och år 2011 gjorde artisten succé i TV4:s musikprogram Så mycket bättre.

Under sin karriär har hon haft många låtar på topplistorna. Sedan en tid tillbaka har Laleh packat väskorna och flyttat över atlanten, till Los Angeles, där hon skriver låtar till andra artister.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Lalehs kärleksliv – så träffade hon kärleken Gustaf

Laleh har alltid värnat om sitt privatliv och under hela sitt offentliga liv har hon aldrig uttalat sig om sina relationer. Nyligen släppte SVT dokumentären Laleh - Välkommen hem, där vi får följa artistens förberedelser inför den stora spelningen på Ullevi, då Laleh ska fira sin 40-årsdag och i samma ögonblick bli första svenska kvinnliga huvudakt att inta landets största arena.

I dokumentären får vi för första gången komma in i Lalehs privata sfär och bekanta oss med Lalehs partner Gustaf Thörn, 38. Gemensamt delar paret musikintresset och Gustaf berättar om hur paret träffades.

– Jag träffade Laleh i Norrköping, där jag hade band och grejer. Efter Lalehs spelning gick jag upp och bara "tja, tja". Och jag tänkte bara "åh, en sådan där person hade jag velat ha i mitt liv", säger Gustaf.

Vidare berättar Gustaf att han beundrar Lalehs djup och att han ständigt ser nya sidor av henne.

– Det är skitkul att vara med någon där det fortsätter finnas lager. Samtalen slutar inte på samma ställen varje gång, men det blir djup i det istället för att man ska ligga på ytan hela tiden och krafsa.

Laleh om varför hon valt att vara privat

Laleh har vid ett tidigare tillfälle berättat om varför hon tagit beslutet att vara så privat. När hon gästade Tilde de Paula Eby i Efter fem 2021 svarade hon att hon tagit efter den egenskapen från sin mamma.

– Min mamma var så här, hon brydde sig inte om vad någon tyckte! Hon var som ett tåg som bara körde. Sen är jag inte lika cool som min mamma, berättade Laleh då.

– Men jag ska försöka bli lika cool som min mamma.

FOTO: Karin Törnblom/TT, SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN