Så ska Rikard Wolff hyllas: ”Jättefin artistsammansättning”

Efter att skådespelaren Rikard Wolff tragiskt avled den 17 november planeras nu en hyllningskonsert i Wolffs ära. – Det kommer att vara en hyllningskväll, säger Rikard Wolffs kusin Benjamin Wolff, till Expressen.

I mitten av november gick folkkära skådespelaren Rikard Wolff bort i sviterna av sjukdomen kol och lungemfysem. Den 11 november la han ut ett Instagram-inlägg där han skrev att han låg på sjukhus.

”Sen slutet av augusti har jag legat på sjukhus. Närmast ses vi i julkalendern. Längtar efter er. Kram och ha en fin helg”, skrev han då. Den 17 november somnade han in. Rikard blev 59 år.

I dagarna äger begravningen rum och endast de närmaste kommer att vara närvarande. Anledningen till den hemliga ceremonin är att Rikards familj vill hålla den privat, för de vet att det är alldeles för många som skulle vilja komma och hylla den folkkäre artisten och skådespelaren.

Nu planerar familjen istället en hyllningskväll till Rikard Wolff där hela svenska folket kan hedra skådespelaren.

– Det kommer att vara en hyllningskväll till hans ära, säger Benjamin Wolff, Rikards kusin, till Expressen.

Planen är att ha flera artister som ska göra hyllningskonserten. Vilka det blir är i skrivande stund inte bestämt.

– Det kommer att bli en jättefin artistsammansättning med folk som vill vara med och hylla honom, säger Benjamin.

Han berättar också att det var en tung tid efter Rikards död och att familjen ägnat sig åt praktiska saker kring begravningen och konserten.

– Det har inte riktigt landat än, säger Benjamin.

Musikern Niclas Sundé har spelat med Rikard och de var också nära vänner.

– I och med att begravningen blir väldigt sparsmakad så är det under minneskonserten det får blomma ut, med musik och sång. Att verkligen få hylla Rikard, det ser vi fram emot, säger Niclas.

LÄS OCKSÅ: Därför håller familjen Rikard Wolffs begravning hemlig

LÄS OCKSÅ: Sahlin om Rikard Wolffs sista tid: ”Hade så ont”

SENASTE NYTT!