Därför håller familjen Rikard Wolffs begravning hemlig

I dagarna begravs den folkkäre artisten och skådespelaren Rikard Wolff, men tid och plats väljer familjen att hålla hemlig.

Det var den 17 november som Rikard Wolff tragiskt gick bort, 59 år gammal, efter att han länge kämpat mot den kroniska sjukdomen lungemfysem. I dagarna begravs han under en privat ceremoni, skriver Expressen. Till begravningen är bara familj och de allra närmsta vännerna bjudna, och de har alla blivit ombedda att hålla tyst om både plats och tid.

– Den tillsägelse vi har fått är att vi ska hålla det för oss själva, när och var och så vidare, säger vännen och programledaren Henrik Johnsson till tidningen.

Annons:
Köpt julklapparna än?! Endast denna vecka: 20% på ALLA julklappar på presenter.se med koden “Tomte”

Anledningen till den hemliga ceremonin är att Rikards familj vill hålla den privat, för de vet att det är alldeles för många som skulle vilja komma och hylla den folkkäre artisten och skådespelaren.

Rikards hälsa var mycket dålig redan i somras, och han tvingades därför ställa in ett flertal framträdanden. Sin sista intervju ska Rikard enligt Aftonbladet ha gjort i början av augusti. Då pratade han bland annat om hur hans liv påverkades av lungsjukdomen.

– Det är en kronisk sjukdom som är ganska krånglig och tvingar mig till rätt stora anpassningar. Jag är oerhört beroende av planering och logistik och har alltid en assistent som hjälper mig när jag reser. Jag har inte råd med något slarv längre, sa han då till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Sahlin om Rikard Wolffs sista tid: ”Hade så ont”

LÄS OCKSÅ: Nära vännen om Rikard Wolffs bortgång: ”Var en i familjen”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!