Så ska Gene Simmons revolutionera tv-branschen

leif schulman

Efter "Idol", "X Factor" och "The Voice" verkar världen ha tröttnat på talangjakter. Det ska Gene Simmons ändra på.

På lördag är det final i ”Idol 2014”. Efter ”Idol”, ”X Factor” och ”The Voice” undrar man om det finns utrymme för ytterligare en talangshow.

– Självklart, säger en säker Gene Simmons när jag träffar honom på tv-mässan Mipcom i Cannes.

Kiss-ikonen är här för att sälja in sin egenproducerade talangshow ”Coliseum”, döpt efter romarnas klassiska gladiatorarena.

– Jag har varit mer än 40 år i branschen och tror mig veta vad som fungerar. Hade jag, Madonna eller Mick Jagger sökt till ”Idol” hade vi aldrig blivit uttagna. De största artisterna är nämligen inte alltid de bästa sångarna eller dansarna. Men i rätt sammanhang blir de stora.

Gene Simmons ihop med Leif Schulman. Foto: Privat

Gene Simmons ihop med Leif Schulman. Foto: Privat

Simmons talangjakt är öppen för grupper, instrumentalister eller sångare. Twisten här är “Rock Caesar”, i det här fallet Gene själv, som bestämmer allt. Anser han att bandet är lysande men har en usel sångare kan han helt enkelt erbjuda en annan sångare platsen. Öppet för bandkonflikter, med andra ord.

– Kolla hur det var när The Beatles startade. Där gav man trummisen sparken och gav jobbet till Ringo Starr. Det är helt rätt idé.

Huruvida tv-världen kastar sig över ”Coliseum” låter jag vara osagt. Men jag ser gärna en pratshow med Gene Simmons. Han kan verkligen underhålla. Tack för showen, Mr Simmons!

/Leif Schulman, TV-chef

SENASTE NYTT!