LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så ser Niklas Strömstedt och Efva Attlings söner ut idag

29 dec, 2019 
AvStina Dahlgren
Niklas Strömstedt och Efvas son
Niklas Strömstedt och Efva Attlings söner har vuxit upp.
En av dem har gjort succé i musikbranschen och har skrivit låtar till både Måns Zelmerlöw och Alesso.
Annons
Följarna häpnar efter Måns Zelmerlöws nya bild på sonen – 1 år efter födseln: ”Så lik dig!”Brand logo
Följarna häpnar efter Måns Zelmerlöws nya bild på sonen – 1 år efter födseln: ”Så lik dig!”

Artisten Niklas Strömstedt, 61, och designern Efva Attling, 67, var gifta mellan 1985 och 1995. Tillsammans fick de två söner – Simon Strömstedt, 28, och Adam Strömstedt, 31.

Simon har följt sin pappas fotspår och är idag en skicklig låtskrivare. Han har bland annat skrivit låtar till Måns Zelmerlöw. Under Eurovision song contest 2016 var det just Simons låt Fire in the rain som Måns framförde som pausunderhållning.

”Igår fick 200 miljoner människor höra Fire in the rain, och ingen var gladare än jag!” skrev Simon då på Instagram.

Samma år blev han nominerad i kategorin ”årets genombrott” i den prestigefyllda galan Musikförläggarnas pris. En nominering som han delade med stora namn som Zara Larsson och Erik Lundin.

Så började han jobba som låtskrivare

Trots sin succé är det sällan han ger intervjuer. Inför just musikförläggarnas pris lät han sig dock intervjuas av tidningen Café. Där berättade han hur hans eget musikintresse startade.

Annons

– Jag hade turen att ha föräldrar som spelade in i Polarstudion. Jag följde med dit väldigt ofta och fick gå runt i det stora instrumentrummet. Magiskt. Sen började spela piano och fick en gitarr tidigt och när jag var 12 började jag skriva låtar. Väldigt rookie då, jag gjorde det mest för att det var kul och ville få tjejer.

Simon Strömstedt ligger bakom hits som Next to me med Otto Knows och har gjort musik med stjärnor som Jakob Karlberg och Alesso.

Simon strömstedt
Simon Strömstedt.

Adam Strömstedt bor numera i Australien

Adam Strömstedt jobbar som grafisk formgivare och har alltså följt sin mammas fotspår. På hans Instagram visar han dock även upp sin musikaliska ådra och har lagt upp flera filmer med egen musik. Adam bor i Australien tillsammans med sin familj och över jul flög pappa Niklas ned för att tillbringa högtiden ihop med sin son.

Adam strömstedt
När Adam fyllde år passade pappa Niklas på att lägga upp en grattisbild på Instagram.

FOTO: TT/Roger Tillberg, TT/Eero Hannukainen, TT/Karin Törnblom, Instagram

Annons