TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Gösta Ekmans barn har vuxit upp – det gör de idag

26 dec, 2021 
Johanna Alm
Gösta Ekman & barnen Måns, Billie, Robin
Gösta Ekman var en svensk komiker, skådespelare och regissör och är nog mest känd från sin roll Sickan i Jönssonligan.
Han växte upp i en skådespelarfamilj och kom snabbt att bli en av Sveriges mest folkkära skådespelare genom tiderna.
Genom åren fick han tre barn med två olika kvinnor – det här gör de idag.
Annons
Svenska kändisar då och nu - så såg de ut som barnBrand logo
Svenska kändisar då och nu - så såg de ut som barn

Gösta Ekman var en svensk skådespelare, komiker och regissör, och var i princip född in i en skådespelarfamilj. Han var nämligen son till Hasse Ekman och sonson till Gösta Ekman den äldre.

Gösta var mest känd som sin framträdande rollfigur Charles-Ingvar Jönsson i Jönssonligan-filmerna, men var också känd för sin medverkan i komedier på film och teater, liksom i revyer av Hasseåtage.

Lysande Jönssonligan – 40 år - Mikael Ekmans avslöjande om Göstas kärleksliv

Jönssonligan firar hela 40 år i år och i mellandagarna firas födelsedagskalaset hos TV4 med en nyproducerad dokumentär som heter Lysande Jönssonligan - 40 år.

Dokumentären har premiär söndagen den 26 december och kommer att bjuda tittarna på en hel del exklusivt material från bakom kulisserna på inspelningarna.

Från 1989 fram till sin död 2017 var Gösta gift med teater- och filmregissören Marie-Louise Ekman. Och det inte många vet är att Gösta föll pladask för sin hustru under inspelningen av Jönssonligan på Mallorca - något som tas upp i den nya dokumentären.

Annons

I Lysande Jönssonligan – 40 år avslöjar nämligen Göstas bror Mikael Ekman att Gösta kom försent till inspelningen, något som aldrig brukade hända. Mikael menade då att det var i det ögonblicket som han förstod att Gösta funnit sin stora kärlek.

Gösta Ekmans äldste son har vuxit upp – det här gör han idag

2017 kom den tragiska nyheten att Gösta avlidit vid 77 års ålder. Han hade då varit sjuk en längre tid.

Men innan Göstas bortgång var han gift med Fatima Svendsen 1963-1974, och tillsammans fick de sonen Måns Ekman.

Men efter att Gösta och hustrun Fatima gick skilda vägar träffade han Pia Harahap, som han också adopterade två barn med - dottern Billie och sonen Robin.

Göstas äldsta son Måns har valt att gå i sin pappas fotspår och har gjort en del skådespelarroller men har också blivit en framgångsrik musiker.

Han har precis som sin far gjort flera roller i diverse pjäser på Kungliga dramatiska teatern, och faktum är att han gjorde en liten roll i filmen Jönssonligan dyker upp igen från 1986.

Måns Ekman som servitör i filmen Jönssonligan dyker upp igen. FOTO: Youtube

Idag har Måns barnen Oline, Alfred & Victor Ekman.

Göstas dotter Billie, 40, och sonen Robin, 39, lever däremot ett liv utanför rampljuset och har hållit sig väldigt privata genom åren.

Marie-Louise Ekman med sin dotter Lovisa Bergenstråhle och Gösta Ekman med sina barn Billie och Robin. FOTO: ANNCHI ERIKES / AFTONBLADET

FOTO: Beatrice Lundborg/DN/TT, ANNCHI ERIKES / AFTONBLADET

Annons