Så såg Idol-Kishti Tomita ut som ung

För allmänheten är Kishti Tomita känd för att vara den stränga jurymedlemmen med långt rött hår.
Men så har inte alltid varit fallet.
Här är bilderna på Kishti där hon är nästintill oigenkännlig.

Hon är just nu aktuell med sitt sjätte år som jurymedlem i den populära musiktävlingen Idol och är som vanligt inte rädd för att säga vad hon tycker och tänker om de hon möter. Med sig har hon musikkollegorna Anders BaggeAlexander Kronlund, och Nikki Amini, och har nu kommit en bra bit på vägen i jakten på nästa stjärna. Men förutom att vara känd för att vara den stränga jurymedlemmen i Idol har hon också en lång karriär som röst-coach och artist, och har jobbat med världsstjärnor som Paula Abdul och Hang with me-artisten Robyn. 

I programmet Klassfesten berättar hon om sin uppväxt. Hon växte upp i en förort till Stockholm och levde med en familj som var väldigt politiskt aktiva, och redan som liten tog hon mycket plats och drog sig inte för att säga vad hon tyckte. Hennes gamla klasskompis minns henne som en person som även tog debatter och diskussioner med lärare, och Kishti kan intyga att så absolut var fallet.

– Jag kommer ihåg ett specifikt tillfälle där jag hade en diskussion kring huruvida en mor som är drogmissbrukare, huruvida barnet blir på droger. Och det hade vi en lång diskussion om och jag fattar inte var jag fick all information ifrån, för det fanns ju inte internet. För mig är det obegripligt, säger hon.

Men trots att hon vågade stå upp för vad hon tyckte och trodde på kämpade hon samtidigt med att passa in.

– Jag passade inte in. Jag försökte med alla stilar så då försökte jag ju bli tuff, men det passade inte riktigt mig. Bara för att man gillar att debattera betyder ju inte det att man är en hårding på insidan, förklarar hon innan hon fortsätter:

– Jag var lillgammal. Sen hade jag ju massas kunskap om konstiga grejer som man inte ska ha när man är barn.

De chockartade bilderna

Kishti har alltid varit väldigt uttrycksfull med sin stil och berättar att hon genom åren har experimenterat en hel del med olika stilar.

– Jag hade liksom perioder där jag nördade in mig i en speciell stil och så körde jag den och så bytte jag till en ny stil. Så höll jag på, berättar hon.

Men det är när programledaren Renée Nyberg visar bilder på Kishti från när hon var ung som publiken chockas över att hon i princip är oigenkännlig. Även Kishti börjar skratta.

Kishti Tomita

Kishti Tomita, som hon såg ut när hon var yngre.

– Himmel och plättar. Där ser man ut som att man är i med i Karmelitorden, det är bara hucklet som fattas, säger hon om bilden.

Och på en annan bild får man se en mer hippie-version av röstcoachen.

Kishti Tomita

Kishti Tomita.

– Det är shorts under det där också, förtydligar hon snabbt.

LÄS OCKSÅ: Bradley Coopers utseendeförvandling efter uppbrottet från Irina Shayk

LÄS OCKSÅ: Följarna häpnar över Agneta Sjödins utseendeförvandling

FOTO: Tv4, Karin Törnblom/TT