LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så mycket tjänar Peter Stormare i Hollywood – det gör han med pengarna

06 jun, 2024 
Maria Broberg
Skådespelaren Peter Stormare har varit med i en hel del stora Hollywood-filmer och serier.
Men hur mycket har han tjänat som mest från en film?
I Youtube-programmet Söndagsångest svarar han nu på det!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anja Pärson och Filippa Rådins avslöjande om konflikterna: ”Jämnt skägg”Brand logo
Anja Pärson och Filippa Rådins avslöjande om konflikterna: ”Jämnt skägg”

Arbrå-pojken Peter Stormare, 70, har en lång och gedigen karriär som skådespelare inom film, tv och teater.

Han har bland annat synts i stora Hollywood-filmer så som Fargo, Armageddon, The Big Lebowski och 22 Jump Street. Och många känner nog igen honom som maffiabossen ”Johan Abruzzi” från tv-serien Prison Break.

Men hur mycket tjänar man som skådespelare i Hollywood? Och vad gör man med så mycket pengar? När Peter gästar Youtube-programmet Söndagsångest med Malin Norlander besvarar han på just dessa frågor!

Så mycket tjänade Peter Stormare på Prison Break

Prison Break var en amerikansk tv-serie som sändes mellan 2005 och 2017. Serien handlar i stora drag om karaktären Michael Scofield som försöker rädda sin bror Lincoln, som dömts till döden för ett brott han inte begått.

Peter Stormare var med i seriens två första säsonger och när han gästar Söndagsångest får han frågan om hur mycket han tjänade på serien.

Annons

– Vad kan man få per episod? Vad fick jag då? 50 tusen dollar kanske per episod, berättar Peter.

Idag är 50 tusen dollar värt drygt en halv miljon svenska kronor, men under 2005 skulle det ungefär nå upp till närmare 8-900 tusen kronor i värde.

Men det mesta som Peter har fått för en film tror han själv är en halv miljon dollar, det vill säga omkring 5 miljoner kronor. Inte illa!

Peter Stormare om pengarna: ”Samlar på hög”

Fortsättningsvis undrar programledaren Malin Norlander vad Peter gör med sina intjänade pengar.

– Samlar på hög vettu, svarar Peter lite skämtsamt och fortsätter:

– Nej men jag bor ju i ett litet hus, det är inte stort. Jag har en bil, de brukar ha massor med bilar. Jag har inga juveler, jag samlar inte på något.

Peter berättar vidare att han är givmild och ger en del till sina två döttrar Kaiya och Kelly, sin fru Toshimi, sin mamma och pappa, och sin syster.

Men de är inte de enda som Peter ger bort sina pengar till. Han har även hjälpt en familj i Nigeria under flera år – något som han inte har berättat om tidigare.

Annons

– Jag har en familj i Nigeria som jag har hjälpt fem barn att gå igenom skolan. Nu är de vuxna och har barn själva, och jag skickar dem pengar. Varje jul så skickar jag fortfarande pengar, det är fem barn som jag har hjälpt. Mamman och pappan är döda, och jag har hjälpt med att betala för deras begravning och så, berättar Peter.

Peters föräldrar bodde i Nigeria under 1982, och det är sedan dess som han har hjälpt denna familj. Peter har aldrig träffat familjen i verkliga livet, men de håller kontakt via mejl där han har sett bilder på dem.

FOTO: TT

Annons