LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lotta Engbergs saftiga inkomst – så mycket tjänar hon

09 jul, 2023 
Jonna Lawaetz
Lotta Engberg
Lotta Engberg har stått i rampljuset i över 30 år.
Nu avslöjas hennes saftiga inkomst.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael SandströmBrand logo
Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael Sandström

Lotta Engberg fyllde 60 år i våras och nu fyller även hennes succéprogram Lotta på Liseberg hela 20 år. För några veckor sedan var det premiär och hittills har säsongen varit lika lyckad som vanligt.

Efter att ha stått på Lisebergsscenen varje måndag i 20 års tid, berättar nu Lotta för Expressen om känslorna kring att hon orkat med uppdraget så pass länge.

– Alltså det låter kanske dumt när jag säger att jag faktiskt inte sjunger så mycket. Men en viktig bit är att jag fått vara just allsångs- och programledare, medan det är gästerna och publiken som är de stora stjärnorna. Om de är kakelplattorna, så är jag bara fogen emellan, säger Lotta till tidningen.

Så mycket tjänar Lotta Engberg – saftiga summan

Lotta har stått i rampljuset i över 30 år och hon fick sitt stora genombrott med låten Fyra bugg och en coca cola, som hon även vann Melodifestivalen 1987 med. Sedan dess har hon blivit en av våra mest älskade sångerskor och programledare.

Annons

Att Lotta har jobbat hårt under sin karriär råder det inga tvivel om och hennes jobb har sannerligen lönat sig.

Nu har Nyheter24 tagit del av uppgifter från Skatteverket som avslöjar hur mycket pengar hon verkligen tjänar.

Under föregående år hade programledaren en fastställd förvärvsinkomst på hela 1 317 000 kronor. Hon kunde därmed plocka ut ungefär 109 750 kronor i månadslön. Utöver det hade hon ett överskott av kapital på 541 292 kronor.

Hennes egna bolag Lotta Engberg Nöjesproduktion AB går det inte heller någon nöd på. Förra året omsatte bolaget 5 720 000 kronor och gick med hela 3 704 000 kronor i vinst.

Tillgångarna i bolaget beräknades uppgå till 20 090 000 kronor.

Det går alltså riktigt bra för Lotta Engberg!

Lotta Engbergs nya karriär

Men på senare tid är det inte bara på scenen Lotta är aktiv. Nyligen avslöjade hon att hon ger sig in i modebranschen då hon lanserade en egen klädkollektion. Lottas plagg visades på Stockholm Fashion District under Fashion Week Trade.

Kläderna speglar Lotta Engbergs personliga stil – där passformen ska framhäva en kvinnlig siluett som man kan vara snygg och bekväm i.

I ett pressmeddelande berättade Lotta om glädjen:

”Det jag älskar med min kollektion är att kläderna liksom bara rinner på kroppen! Att de framhäver kvinnlighet och samtidigt är så sköna att bära.”

FOTO: Karin Törnblom/TT, Tommy Holl/TT

Annons