Så mycket bättre-aktuella Kim Vadenhag berättar om hjärntumören

Så mycket bättre

I det första avsnittet av Så mycket bättre blir det inte bara tjo och tjim.
En av artisterna berättar nämligen om en väldigt sorglig historia – att han drabbats av en hjärntumör.
Måns Zelmerlöws ärliga ord om Molly Hammar: ”Pissnervös”
0:21

Efter reklamen: Måns Zelmerlöws ärliga ord om Molly Hammar: ”Pissnervös”

(0:21)

Slå på ljud

Nu är äntligen Så mycket bättre tillbaka i tv-rutan! Under lördagen kommer TV4 med en rykande färsk säsong och bland deltagarna ser vi bland annat Olle Jönsson, Nordman, Måns Zelmerlöw, Anna Ternheim, Molly Hammar, Maja Francis, Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag.

Norlie & KKV är med i nya säsongen av Så mycket bättre

De två sistnämnda artisterna, Sonny och Kim, är kända under sitt gruppnamn Norlie & KKV och slog igenom slog igenom för drygt tio år sedan. Sedan dess har duon släppt hitlåtar såsom När jag går ner, Tröjan du hatar och Där jag hänger min hatt – och nu är det alltså högaktuella i TV-programmet.

Norlie & KKV Sonny och Kim

Sonny och Kim. Foto: Karin Törnblom/TT

Kim bryter tystnaden om sin hjärntumör: ”Den sitter lite dåligt”

Men allt har inte gått som på räls för Kim de senaste åren, trots alla hits. Han lever nämligen med en hjärntumör som han diagnotiserades med 2014. För Expressen berättade han under programmets pressträff:

– Den sitter lite dåligt. Det är en ganska ovanlig tumör. Jag fick reda på att den var godartad, så jag hade väl tur i oturen, den går inte att operera bort, sa han då till Expressen.

Artisten berättade då att tumören strålbehandlats. I dag är han friskförklarad sedan två år tillbaka och så länge tumören inte börjar växa ska läget enligt läkarna vara under kontroll.

– Den är kvar än i dag och den stör mig lite med min hörsel, när jag mår lite dåligt måste kroppen fokusera på annat, berättade han.

FRÅN FÖRSTASIDAN